2013

Sastojci

  • PIK Maturo juneća slabina i leđa odrezak (0,60 kg)
  • Češnjak (3 režnja)
  • Jaja (3 kom)
  • Peršin (pola vezice)
  • Krušne mrvice (0,15 kg)
  • Bijelo vino (0,10 l)
  • Ulje (0,05 l)
  • Sol, papar (po potrebi)
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Lički juneći odrezak

Juneće meso narezati na tanke odreske, posoliti, popapriti i svaki odrezak posipati krušnim mrvicama te batićem za meso čvrsto utisnuti mrvice na svaku stranu odreska. Zatim ih uvaljati u razmućena jaja pa opet u krušne mrvice. Odreske ispržiti u vrućem ulju.

Zatim ih poslagati u dublju posudu, preliti vinom i s malo vode tako da meso bude pokriveno tekućinom. Dodati 2 žlice ulja od prženja, nasjeckan češnjak i peršinov list, posipati začiniti te kuhati na laganoj vatri otprilike 45 minuta.

Poslužiti uz kuhani krumpir ili rižu.

Vezani članci