Oduševite se ljutim pilećim krilcima

2014
Volim meso Volim meso

Sastojci

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 3 žlice umaka od soje
  • 1 žlica sambal oeleka (čili, tabasco)
  • sok 1/2 limuna
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica đumbira (sušeni ili svježe ribani)
  • 2 protisnuta češnjaka
  • 2 žlice sezamovog ulja
  • mladi luk ili vlasac
  • žlica tostiranih sjemenki sezama
13 Siječanj 2014, Komentari: Komentari isključeni za Oduševite se ljutim pilećim krilcima

Pileća krilca u kombinaciji s ljutim začinima su sve samo ne dosadna! Zbog sočnog okusa i ljepljivosti nećete imati izbora nego doslovno polizati prste.

Nemojte se bojati neobičnih začina samo zato jer vam nisu poznati pa mislite da nećete pogoditi omjere. Vjerujte, jednostavnije je i ukusnije nego što mislite!

Isprobajte kombinaciju ljutih začina na pilećim krilcima, a dok pećnica radi za vas, vi odmarate! Zvuči dobro?

ljuta-pileca-krilca-02

Postupak:

Krilca razrežite na dva dijela, znači odvojite batačiće i samo krilo. Također, ako želite, odstranite višak pilećih kožica.

Krilca stavite u zdjelu, začinite navedenim sastojcima pa dobro izmješajte. Ako imate vremena bilo bi dobro da malo odstoje u toj marinadi, barem sat vremena.

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva, krilca rasporedite po plehu kojeg ste prethodno obložili masnim papirom pa pecite 35-40 minuta, sve dok se umak nije reducirao i lijepo obložio krilca. Zadnjih pet minuta možete uključiti grill. Također bi bilo dobro da ih par puta okrenete za vrijeme pečenja kako bi se umak ravnomjerno rasporedio.

Posipajte sa sjeckanim mladim lukom ili vlascem i tostiranim sjemenkama sezama. Uz topla pileća krilca poslužite salatu kao prilog.

Anja Maršić, autorica bloga Biftek i merlot

Vezani članci