Louie Cafe&Kitchen: Raznolikost kratkog menija

2016
29 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za Louie Cafe&Kitchen: Raznolikost kratkog menija

Od doručka do večere, Louie Cafe&Kitchen nudi zanimljiva jela pripremljena s puno pažnje. Nevelik jelovnik od tek 15-ak jela dobro je koncipiran i može zadovoljiti različite želje gostiju.

Kada se Louie Cafe & Kitchen otvorio ovog proljeća, u medijima je predstavljen kao novo mjesto za doručak. Dobre doručke u Zagrebu uvijek pozdravljamo, no, razveselilo nas je što je Louie vrlo brzo svoju ponudu odlučio proširiti i na konkretnija jela i pretvoriti se u bistro s kratkom i promjenjivom kartom, te postati mjesto pogodno i za ručak i večeru.

Jelovnik nije klasično podijeljen na hladna i topla predjela i glavna jela, no, među ukupno 15-ak popisanih jela možete pronaći sve to, pa čak i jednu juhu (Minestrone Primavera), a nisu izostavili niti jela s morskim namirnicama (carpaccio od tune i tjestenina s kozicama i mladim tikvicama).

U svakom slučaju, dopao nam se taj nevelik izbor koji uspješno pokriva potencijalno raznolike želje gostiju. Naš izbor, naravno, bila su jela s mesom.

Pogača s pršutom, bolonjski ragu i Louie steak burger

Za uvodne zalogaje odabrali smo grilanu tanku pogaču s pršutom, mozzarellom i bosiljkom (38 kn). Porcija je bila i više nego dovoljna kao predjelo za dvije osobe, a pršut okusom i mekoćom svakako pripada u višu kategoriju.

louie-cafe-kitchen-pogaca

Tanko tijesto i kombinacija namirnica najviše podsjećaju na dobru bijelu pizzu, bez pasirane rajčice i rastopljenog sira. Mozzarella je, naime, samo namrvljena, bosiljak je svjež i sitnih listića, a rajčica je u formi narezanog cherryja.

Nije prezasitno, a jelu dobro paše i prelijevanje tankim mlazom maslinova ulja.

louie-cafe-kitchen-ragu-bolognese

Pažnju nam je potom privukla ručno rađena tjestenina s bolonjskim raguom. U startu smo računali da netko tko ovo jelo ne predstavlja kao “spaghetti alla bolognese”, zna što radi. Često se kod nas spaghetti valjaju u hrpi rajčice s nešto mljevenog mesa, što može biti fino, ali nije izvorno jelo, koje bi, ukratko rečeno, trebale činiti tagliatelle s raguom od mljevenog mesa i vrlo malo rajčice.

U Louieju to rade ispravno, a možete birati između male (50 kuna) i velike porcije (68 kuna). Konobar će vam ponuditi i naribati parmezan na tjesteninu, ako želite.

louie-cafe-kitchen-steak-burger

Louie Cafe Steak Burger smo morali probati, već i zbog same činjenice da nosi ime lokala. A i poznat nam je podatak da isti vlasnici stoje iza Louieja i Rocket Burgera u Tkalčićevoj, pa nas je tim više zanimalo kakav su burger osmislili za jelovnik bistroa.

I uistinu, ne možete ne primijetiti da je u sastojke upisano iskustvo. Burger je tek nježno pečen, na “roza”, te prepun sastojaka poput kruške, camemberta, prženog luka, svježeg mladog luka, slanine, dijon senfa… a sve jako dobro funkcionira.

Cijena je 68 kuna, a osim burgera, na tanjuru je i poštena količina prženih krumpirića i svježe zelene salate s cherry rajčicama.

Za kraj, da nismo bili prejedeni, naručili bismo domaću panna cottu sa šumskim voćem, no, ovaj put smo (nevoljko) preskočili desert. Ako niste za slatko, ručak možete završiti i odličnom Lively Roasters Co. kavom.

Od pića, na sparan ljetni dan, odabrali smo Fentiman’s tonik (gazirana pića brendova koji su uobičajeni u domaćim lokalima niti nemaju u ponudi), a zanimljivi nam se čine i Curiosity Cola i Rose Lemonade istog proizvođača. Nude i Le Trappe piva te dosta dobru ponudu koktela (stekli smo dojam da su kokteli ovdje važniji od vina).

Bistro “svjetskog” izgleda

Bilo bi nepravedno ne spomenuti interijer industrijskog štiha, jer u Louieju su puno pažnje uložili u njega. Lokal je prostran (nema terase), i unatoč dominaciji tamnih boja, neće vam u njemu “nedostajati zraka”.

louie-cafe-kitchen-uredjenje

Prednji dio prostora gleda na Novu Ves pa možete uloviti i stol u izlogu. Stražnji dio je veći i tamniji, no, pruža onaj dobar osjećaj da ste se uspješno sakrili od ostatka svijeta, u bistrou koji izgleda “svjetski”.

I da se vratimo na doručke s kojima je započeo i Louie i ovaj tekst – poslužuju se do 11.30 sati, a možete birati između sedam varijanti, ovisno jeste li raspoloženi za nešto zdravo poput jogurta s chia sjemenkama, bananom, bademima i medom (19 kuna) ili obilnog klasičnog engleskog doručka (38 ili 45 kuna).

Naziv: Louie Cafe&Kitchen
Vrsta: Bistro
Adresa: Nova Ves 19, Zagreb
Telefon: 01 4666 159
Radno vrijeme: uto – čet od 9 do 22 sata, petak i subota od 9 do 23 sata, nedjeljom od 9 do 16 sati; ponedjeljkom zatvoreno
Ponuda: doručak, hladna i topla predjela (mesna, riblja i vege), tjestenine, mesna jela

Vezani članci