MacDoner: Hibrid burgera i kebaba od 2,000 kalorija

2015
14 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za MacDoner: Hibrid burgera i kebaba od 2,000 kalorija

Spojiti dva naizgled nespojiva jela postala je misija brojnih restorana i zalogajnica. MacDoner je posljednji na listi bizarnih "gastro-hibrida".

MacDoner je Big Mac hamburger omotan s pola kilograma kebaba, umočen u smjesu za paniranje i pržen u dubokom ulju.

Ovaj bizaran hibrid dva poznata fast food jela osmislio je John Clarkson, vlasnik restorana Mister Eater Fish and Chips u Prestonu (Velika Britanija).

Povod je bila prepirka dvojice tinejdžera – jedan je želio jesti McDonald’s hamburger dok je drugi bio raspoložen za kebab.

macdoner-burger

Tradicionalno, kebab se peče na vertikalnom rotirajućem ražnju s kojeg se reže i poslužuje u pita kruhu, no Clarkson je odlučio ovim mesom umotati hamburger i pržiti ga u dubokom ulju.

“Zabavno je eksperimentirati s hranom na ovaj način i ne mislim prestati.” rekao je vlasnik čiji je restoran prvotno postao popularan zbog gigantskih pohanih Ferrero Rocher kuglica koje su sadržavale 10,000 kalorija.

macdoner-clarkson

MacDoner je pušten u prodaju po cijeni od oko 50 kuna.

“MacDoner je ogroman! U njemu je više od pola kilograma mesa i siguran sam da je prevelik za jednu osobu.” dodaje Clarkson koji svoju hranu ne shvaća ozbiljno već smatra kako ljudima treba nuditi nešto novo i neobično da ih se zabavi i razveseli.

Za one koji misle da im je MacDoner “za pod zub”, Britanci imaju podjednako bizaran doručak naziva Hibernator koji “teži” 3 kilograma i 8,000 kalorija.

Foto: Cavendish Press, Mister Eater 

Vezani članci