Marinada ili pac za meso od ružmarina i timijana

2014
Volim meso Volim meso

Sastojci

  • Marinada za 4 odreska:
  • 1 šalica biljnog ulja
  • 1/2 šalica umaka od soje
  • 1/3 šalica jabučnog octa
  • 1/4 šalica soka od limuna
  • 3 žličice Worchester umaka
  • 1 žlica senfa
  • 1 narezani luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 4 grančice timijana
  • 6 grančica ružmarina
14 Siječanj 2014, Komentari: Komentari isključeni za Marinada ili pac za meso od ružmarina i timijana

Marinada od ružmarina i timijana klasična je marinada koja odlično komplimentira govedini, janjetini i piletini.

Svi imaju recept za ‘najbolju marinadu’ za meso pa tako imam i ja. Recept koji sam pripremila dovoljan je za porciju od 4 odreska, a dobar je za svinjetinu, janjetinu, piletinu i povrće.

Ono što će vam se svidjeti jest da ne trebate čudne i rijetke sastojke za pripremu, već sastojke za ovaj pac na bazi ružmarina i timijana možete bez problema nabaviti u svakoj trgovini.

Priprema:

U posudu srednje veličine (pazite da nije metalna!) pomiješajte ulje, umak od soje, ocat, sok od limuna, Worchester umak, papar i senf.

Dodajte luk i češnjak. Pomoću škarica odrežite grančice timijana i ružmarina na komade od pet centimentara. Dodajte u marinadu.

Ovisno o veličini odrezaka, ulijte marinadu u jednu ili dvije plastične vrećice. Odreske stavite u vrećicu tako da marinada pokriva sve strane mesa.

Vrećicu stavite u frižider na 4 do 6 sati. Okrenite meso 1-2 puta tijekom tog vremena.

Izvucite meso iz vrećice, uklonite timijan i ružmarin. Začinite solju i pripremite meso po želji.

Ljerka Biondić

Vezani članci