Možete li pojesti 10 pizza u 12 minuta?

2013
Volim meso Volim meso

14 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Možete li pojesti 10 pizza u 12 minuta?

Natjecateljsko jedenje je koncept natjecanja koji mi može ne možemo 'prožvakati', no u zapadnim je zemljama hit, a neki sudionici treniraju godinama.

Takeru Kobayashi iz Japana ovogodišnji je pobjednik najvećeg kanadskog natjecanja u brzoj konzumaciji hrane. Iako bi njegovo ime sugeriralo kako je riječ o kobasicama, ovaj 60 kilograma težak Japanac osvojio je nagradu najboljeg u jednoj drugoj kategoriji – brzom izjedanju pizza.

Kobayashi je u samo 12 minuta pojeo 10 i pol pizza! Domaćin natjecanja bio je Barries’s Pie Wood Fire Pizza restoran.

Kobayashijev menadžer (da, dobro ste pročitali), Maggie James, kaže kako nikad do sad nije vidjela svog natjecatelja da se ovoliko puno priprema, kao što je to bilo za natjecanje ove godine.

kobayashi

Takeru Kobayashi je pojeo 42 trokuta pizze za samo 12 minuta. (Izvor: Takeru Kobayashi)

Natjecateljsko jedenje uključuje razne tehnike, a kada su u pitanju pizze, uglavnom se miješaju s puno tekućine, odnosno umaču se u vodu kako bi ih natjecatelj mogao pojesti što više u što kraćem roku. Kobayashi se za natjecanje pripremao ispijanjem ogromnih količina vode. Trenirao je sve dok u jednom trenutku nije uspio popiti 12 litara vode u 90 sekundi.

Drugoplasirani Pat ‘Deep Dish’ Bertoletti kaže kako nakon je nakon prvog ovakvog natjecanja bio uvjeren kako više nikad neće pokušati nešto ovakvo, no već dva tjedna kasnije opet se natjecao.

Kaže kako je sa 28 godina pri kraju svoje karijere, dok Kobayashi tvrdi kako ima ‘fore’ još sigurno jedno desetljeće te kako će nastaviti aktivno se natjecati u ovom neobičnom sportu.

Obojica tvrde da je za pobjedu na ovakvom natjecanju potrebno puno fizičke spreme, te kako trebaju održavati liniju vježbom, nakon ovako napornih natjecanja.

Vezani članci