Mrvica: Imamo pik na domaći gablec!

2018
20 Siječanj 2018, Komentari: Komentari isključeni za Mrvica: Imamo pik na domaći gablec!

Domaći okusi, pristojne cijene i velike porcije obilježja su zalogajnice Mrvica u kojoj ćete jesti kao kod kuće.

Zagrebačka Kajzerica sigurno nije prva lokacija na koju bismo krenuli u potragu za dobrim gablecom. Spletom sretnih okolnosti, za Mrvicu smo saznali od kvartovskog insajdera prije otprilike dvije godine.

mrvica-04

U tom razdoblju posjetili smo lokal nekoliko puta (rado bismo i češće, ali nije nam usput) i baš niti jednom nismo bili razočarani. Ponuda je konstantna, svakog dana možete birati između sedam-osam dnevnih jela.

Uvijek imate nekoliko opcija jela na žlicu, ali i meso s grilla s prilozima te klasike poput pašticade ili musake. I sve je baš kao što kažu u istaknutom motu “Dobre volje sam odmah na maminoj kuhinji”, parafrazirajući “materinu spizu” grupe Leut Magnetik.

Kraljevstvo za dobro varivo!

Ovog puta u ponudi je bilo rapsko varivo koje nipošto nismo željeli propustiti. Ako ste nekada probali original poznat pod imenom rapsko sočivo, znat ćete zašto. Ovo tradicionalno otočko varivo najčešće se priprema od graha, slanutka, kukuruza, pšenice i slanine, a u Mrvici su pripremili vrlo dobru inačicu.

Toplu i prepunu zdjelicu variva platili smo 35 kuna, a zauzvrat dobili pun tanjur utjehe i dubokih okusa.

Uronili smo i u zeleno varivo od raštike, boba i suhog mesa, bila je to prava privilegija. Raštika je uistinu posebna biljka među svojim lisnatim kolegicama i veselimo se svakom susretu s njom.

Jednako prepunjena zdjelica u ovom je slučaju koštala 40 kuna. Kao i ona rapskog variva, držala nas je sitima ostatak dana.

Treći član našeg tima bio je “osuđen” na konkretne komade mesa. Svinjski kotleti s pire krumpirom možda i nisu posebno uzbudljiv gablec. No, izvedba je bila i više nego korektna, a količina, ponovno, obilna. Cijena, 40 kuna.

mrvica-08

Od proljeća pa sve do hladnijih dana otvorena je terasa, uspješno zaklonjena u zelenilo unatoč betonskom okruženju. Dodatni plus, nekoliko metara od lokala nalazi se dovoljno velik parking za goste pa nećete osjetiti nespretna prometna rješenja Kajzerice.

Naziv: Mrvica
Vrsta: zalogajnica
Adresa: Podbrežje XI br. 1, Zagreb
Radno vrijeme: pon – sub od 7 do 23 sata, ned zatvoreno
Telefon: 01 6555 171

Vezani članci