Koje nacije kuhaju najviše, a koje najmanje?

2015
27 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Koje nacije kuhaju najviše, a koje najmanje?

Sjeverokoreanci najmanje kuhaju za razliku od Indijaca i Ukrajinaca koji provode najviše vremena u kuhinji dok su najstrastveniji prema hrani - Talijani.

Ovo su samo neki od zanimljivih podataka dobivenih nedavnim globalnim istraživanjem koje je obuhvatilo 27.000 ljudi iz 22 zemlje svijeta.

Nažalost, Hrvatska nije bila među tim zemljama tako da ne postoje podaci koliko Hrvati tjedno potroše vremena u kuhinji. No, na dnu članka ćete pronaći anketu. Odgovorite nam da vidimo koliko zapravo Hrvati provode vremena u kuhinji.

Na vrhu liste su Indijci i Ukrajinci koji u prosjeku provedu 13 sati tjedno kuhajući (što je gotovo dva sata dnevno), za razliku od stanovnika Sjeverne Koreje koji su u kuhinji ukupno 3.7 sata tjedno.

Globalni prosjek je oko 6.5 sati tjedno.

koje-nacije-najvise-kuhaju

Zanimljivo je vidjeti kako je Francuska, koja se smatra epicentrom fine hrane i gastronomije, ispod prosjeka sa 5.5 sati što nas navodi na zaključak kako Francuzi više vole uživati jedući vani u bistroima i restoranima s Michelin zvjezdicama ili podgrijati gotova, zamrznuta jela.

Manje od četvrtine Francuza izrazilo je svoju strast prema hrani, što je u postocima manje od Amerikanaca ili Britanaca.

koje-nacije-najvise-kuhaju-02

Čini se kako u hrani najviše uživaju Talijani, a zatim stanovnici Sjeverne Afrike, Indonezije i Meksika.

Za hranu su poprilično nezainteresirani u Poljskoj, Švedskoj, Belgiji, Rusiji i opet, Sjevernoj Koreji.

Učitava se

Koliko sati TJEDNO provedete kuhajući?

Hvala što ste glasali!
Već ste glasali!
Izaberite opciju!

Vezani članci