Orijentalna juha od piletine, brokule i kokosa

2015

Sastojci

  • Za 4 osobe:
  • 1 cijeli poriluk (sa listovima)
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žice sezamovog ulja
  • ½ žičice kurkume
  • 1/3 žličice sušene ljute papričice
  • 1 žličica naribanog svježeg đumbira
  • 400 g pilećih bataka
  • 400 g cvijeta brokule
  • 200 g šampinjona
  • 250 ml kokosovog mlijeka
  • svježe mljeveni papar
25 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Orijentalna juha od piletine, brokule i kokosa

Jednostavna za pripremu, ova kremasta juha od piletine i povrća će vam garantirano pružiti malo topline i utjehe na tmuran i kišovit dan.

U orijentalnoj kuhinji se često koristi kokosovo mlijeko koje jelima daje poseban, aromatičan okus pa je tako curry s piletinom ili povrćem nezamisliv bez ovog dodatka.

Iako u ovom receptu nije riječ o klasičnom curryju već o juhi od povrća i piletine, svakako joj dodajte malo kokosovog mlijeka i dobit ćete pravo jesensko jelo za utjehu.

juha-od-piletine-brokule-kokosaPriprema:

Pileće batke stavite kuhati u 2 litre vode oko 30 minuta.

U međuvremenu pripremite povrće za juhu. Poriluk zajedno sa listovima narežite na sitno. Češnjak također narežite na što sitnije komadiće.

Kada su batci kuhani, izvadite ih iz vode u kojoj su se kuhali (obavezno sačuvajte vodu od kuhanja za kasnije). Batke očistite od kosti i meso narežite na manje komade.

Na sezamovom ulju pržite poriluk sa malo soli i kurkumom oko 10 minuta. Zatim dodajte gljive, češnjak i sušenu ljutu papričicu te kratko pržite dok se sastojci ne povežu. Dodajte vodu u kojoj su se kuhali pileći batci te narezano meso i svježi đumbir i kuhajte juhu oko 10 minuta.

Zadnjih nekoliko minuta dodajte cvjetiće brokule. Kada omekšaju, dodajte kokosovo mlijeko te kuhajte još par minuta. Kuhanu juhu začinite po želji svježe mljevenim paprom te odmah servirajte.

Vezani članci