Palačinke punjene piletinom i gljivama

2014

Sastojci

  • Za punjenje:
  • 500 g pilećih prsa
  • 100 g šampinjona
  • 100 g sira gaude
  • 50 g parmezana
  • luk
  • mrkva
  • češnjak
  • maslinovo ulje
  • Za palačinke:
  • jaja
  • brašno
  • mlijeko
  • mineralna voda
  • prstohvat soli
24 Studeni 2014, Komentari: Comments Off on Palačinke punjene piletinom i gljivama

Sve što je punjeno, vrijedno je dodatnog truda! Ukusne palačine nadjevene piletinom i gljivama topit će vam se u ustima, bilo za doručak vikendom, ručak ili večeru. Recept nam donosi čitateljica Sandra Šeligo.

Priprema:

Napravite smjesu za palačinke od jaja, brašna, mlijeka, mineralne vode i malo soli pa na vrućoj tavi ispecite ukupno 6 palačinki.

Na vrućoj tavi ugrijte žlicu maslinovog ulja pa dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak. Kada se luk i češnjak lagano zarumene, dodajte naribanu mrkvu, nasjeckane šampinjone i pileća prsa narezana na sitne kocke. Umjesto pilećih prsa možete koristiti i mljeveno pileće meso. Sve sastojke u tavi dobro izmiješajte i pustite da se ‘krčkaju’ na laganoj vatri oko 20 minuta.

Zadnjih 5 minuta u tavu dodajte sireve gaudu i parmezan te ih ostavite da se otope i sjedine s ostalim sastojcima u tavi. Smjesu sklonite s vatre i njome punite prethodno ispečene palačinke.

Nadjevene palačinke izrežite na polovice i servirajte uz ‘muharu’ napravljenu od jajeta i rajčice što se će osobito svidjeti najmlađima.

Sandra Šeligo

Vezani članci