Pametni telefon ispušta miris mesa

2013
2 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Pametni telefon ispušta miris mesa

Do sad smo već navikli na neobična gastro rješenja i kreacije iz Japana, no aplikacija za pametne telefone koja ispušta miris mesa pomiče sve znane granice.

Miris je izuzetno važan dio iskustva okusa. Možete li zamisliti kako jedete rižu ili se mučite nad listom salate, a mirisom ‘prevariti’ mozak da misli kako se radi o ukusnom komadu mesa?

Hana Yakiniku, aplikacija i Scentee periferni uređaj za pametne telefone koji dolazi u obliku malih spremnika s mirisima pomoći će vam u ovoj ‘iluziji’. Uređaj se ukopčava u audio utičnicu iPhonea te u kombinaciji s aplikacijom ispušta tri mirisa: rebarca, goveđi jezik te krumpir na pari s maslacem.

hana-yakiniku-scentee

Kako se navodi na službenoj web stranici proizvođača Kayac, aplikacija i uređaj su odličan izbor za osobe koje paze na unos kalorija, one koje se brinu oko lošeg zadaha ili pokvarenog stomaka. S obzirom na skupoću mesa u Japanu, faktor uštede prilikom nekupovanja ove namirnice je također u igri iako se čini da nitko nije razmišljao o smanjenom unosu proteina uslijed ograničenog ili gotovo nikakvog unosa mesa.

Uostalom, može li isključivo miris mesa biti dostojna zamjena okusu? Do odgovora možete doći i sami, ali ako niste sigurni – isprobajte aplikaciju. Hana Yakiniku uređaj košta 35 dolara dok pojedinačni zamjenski spremnik s mirisom košta oko 10 dolara i sve možete kupiti na Amazonu.

O uspješnosti ove aplikacije govori činjenica da proizvođač razvija i ostale mirise – rolica od cimeta, lavande i ruže te dodatnih vrsta mesa.

Pogledajte video u nastavku.

Vezani članci