Pečene paprike punjene mljevenim mesom i prosom

2013

Sastojci

  • 300g mljevenog mesa
  • 100g prosa
  • 60ml kečapa
  • 150ml pasirane rajčice
  • 30g parmezana
  • 2 velike crvene ili žute paprike
  • 2 češnja češnjaka
  • šaka svježe narezanog peršina
  • 1 crveni luk
6 Studeni 2013, Komentari: Comments Off on Pečene paprike punjene mljevenim mesom i prosom

Postoji bezbroj verzija punjene paprike, a ako vam je dosadila kuhana, isprobajte pečenu verziju. Bijelu rižu zamijenite najstarijom žitaricom - prosom.

Skuhajte proso u zasoljenoj vodi, ocijedite i pustite da se ohladi. Operite paprike, presijecite ih po dužini, očistite unutrašnjost paprika (sjemenke). Nasjeckajte luk, češnjak i peršin.

Na vruće ulje dodajte luk i češnjak i prijajte dok nisu staklasti. Dodajte mljeveno meso i pazite da razbijete grudice mesa. Promiješajte, posolite i popaprite te pustite da se kuha oko 5 minuta.

Dodajte pasiranu rajčicu i kečap te pustite da umak zavrije. Potom dodajte kuhano proso, pola količine parmezana i peršina.

Posolite unutrašnjost prerezanih paprika te ih napunite mljevenim mesom. Pecite ih u pećnici oko 15 minuta odnosno dok se paprike ne speku. Vidjet ćete po boji paprike ili ih jednostavno probodite vilicom, ako su mekane onda su gotove.

Paprike poslužite tako da ih pospete preostalim parmezanom i peršinom.

Ako vam je ostalo mesnog nadjeva, možete ga iskoristiti kao umak za tjesteninu ili njoke.

Dragica Lukežić

Vezani članci