Uz Mortadelu od 200 kg prikupljena pomoć za 'LERI'

2014
2 Siječanj 2014, Komentari: Komentari isključeni za Uz Mortadelu od 200 kg prikupljena pomoć za ‘LERI’

PIK Vrbovec organizirao je dobrotvornu akciju 'Humanitarna Mortadela' u sklopu manifestacije 'Kaj su jeli naši stari'.

Ovog vikenda u sklopu 34. kulinarsko-turističke manifestacije ‘Kaj su jeli naši stari’ u Vrbovcu, zahvaljujući inicijativi PIK Vrbovca, glavnog sponzora manifestacije prikupljeno je preko 10.000 kuna za udrugu LERI iz Sesveta – projekt koji je namijenjen roditeljima male djece koja imaju teškoće u razvoju ili kod kojih postoji rizik njihovog pojavljivanja.

U organizaciji PIK Vrbovca pripremale su se delicije od 200 kg teške PIK Mortadele, koja se proizvela posebno za ovu humanitarnu prigodu, uz kreativno i kulinarsko vodstvo čak dva majstora kuhara Branka Ognjenovića i Alma Čatlaka.

PIK-humanitarka-02

Svi su se htjeli fotografirati uz ovu ‘talijansku ljepoticu’.

Mortadela je bila glavna namirnica tradicionalnih recepata – Vrbovečke salate i Salate naših baka. Pored tradicionalnih recepata s notom kreativnosti, brojnih zgoda, najveća atrakcija je ipak bila gigantska mortadela koja je mamila pozornost posjetitelja manifestacije te su se svi željeli fotografirati uz talijansku ljepoticu s potpisom PIK kvalitete.

Specijaliteti od PIK Mortadele dijelili su se posjetiteljima uz dobrovoljni prilog za udrugu LERI te je prikupljeno preko 5.217 kuna, a PIK Vrbovec je iznos udvostručio te donirao 1 kunu za svaku prikupljenu kunu od Vrbovčana i njihovih gostiju pa je ukupno prikupljeno 10.434 kuna.

PIK-humanitarka-03

Uz ćufte i kobasice, podijeljeno je i 720 porcija vratine s roštilja.

Uz ‘Humanitarnu Mortadelu’ na manifestaciji ‘Kaj su jeli naši stari’ na štandu PIK Vrbovca pripremale su se ćufte te roštilj koji je oduševio sve prisutne. Podijeljeno je 650 porcija ćufti, 720 porcija vratine i 500 porcija PIK kobasica te se može zaključiti kako je ovogodišnja manifestacija prošla u znaku odlične hrane, pozitivne atmosfere i humanitarnog duha.

Galeriju fotografija s ove manifestacije pogledajte ovdje.

Vezani članci