Gastro hibrid: Piletina pohana u čokoladi

2014
7 Siječanj 2014, Komentari: Komentari isključeni za Gastro hibrid: Piletina pohana u čokoladi

Slatko slane kombinacije nisu novost, posebice u azijskoj kuhinji. Ali ovakvu slatko-slanu kombinaciju još nismo isprobali, još manje čuli za nju!

Čini se da su Amerikanci neumorni u spajanju (naizgled) nespojivih jela i namirnica u (ne)jestive gastro hibride. Neke od njih smo ranije spomenuli na našem portalu. Prisjetimo se ramenburgera, torte od pizze ili megaburgerpizze.

Najnovije začudno jelo kojim ćemo nastaviti ovaj niz je piletina pohana u čokoladi.

Restoran ChocoChicken je prošli mjesec otvorio svoja vrata u Los Angelesu, a nude pileća prsa, batake i krilca pohana u čokoladi. Pitate se kakvog je okusa? ‘Zvuči totalno čudno, ali nema čudan već sjajan okus!’ kaže Adam Fleischman, idejni pokretač ovog koncepta koji je ujedno osnivač restorana Umami Burger.

coko-piletina

Biste li probali pileća krilca pohana u čokoladi? (Foto via Zgat)

Umami ili peti okus je prisutan i u ovom neobičnom spoju gorkoslatkog kakaa koji se koristi kao marinada i premaz za pileće meso koje se potom prži i ima slatko – slani okus.

Čokolada se u kulinarstvu koristi kako bi obogatio okus umacima i gulašima, poput Chilli con carne.

Osim u piletinu, ChocoChicken dodaje čokoladu u kečap, krumpiriće pržene u pačjoj masti, okruglice od mljevenog pilećeg mesa pa čak i pire krumpir. Ostala jela na meniju ovog restorana su keksi od slanine i paprike punjene kobasicom.

(Naslovna fotografija: Dustin Downing/Thrillist.com)

Vezani članci