2013

Sastojci

  • Goveđi file kockice 0,60 kg
  • Žuta paprika 4 kom.
  • Luk 1 glavica
  • Češnjak 2 režnja
  • Pasta od rajčice 0,03 l
  • Crno vino 0,10 l
  • Brašno 0,05 kg
  • Maslinovo ulje 0,05 l
  • Mljevena paprika 1 žličica
  • Timjan po potrebi
  • Sol, papar po potrebi
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Pirjani goveđi file s paprikama

Meso narezano na kockice, posipati brašnom pa ga zajedno sa nasjeckanim lukom popeći na ulju dok ne dobije rumenu boju. Posipati mljevenom slatkom paprikom i podliti crnim vinom. Kratko propirjati pa zaliti sa vrelom slanom vodom, u koju je prethodno umiješan koncentrat rajčice. Začiniti prema ukusu, poklopiti posudu te pirjati 10-ak minuta.

Zatim dodati svježe paprike narezane na rezance te prstohvat timjana. Ponovo poklopiti i nastaviti pirjati još 20-ak minuta. Tijekom pirjanja potrebno je paziti da meso ne ostane bez tekućine pa ga treba podlijevati malim količinama vruće vode.

Poslužiti uz prilog po želji.

Vezani članci