Pita s bavarskom kobasicom i porilukom

2013

Sastojci

  • TIJESTO:
  • 200g brašna
  • 100g maslaca
  • 5 žlica vode
  • sol po želji
  • NADJEV:
  • 1 pakiranje bavarske kobasice
  • 100g poriluka
  • 100g gljiva
  • sol, papar
  • panceta po želji
  • PRELJEV:
  • 3 jaja
  • 250ml vrhnja za kuhanje
  • sol, papar
  • 120g ribanog sira (gauda)
5 Srpanj 2013, Komentari: Comments Off on Pita s bavarskom kobasicom i porilukom

Ukusnu pitu ili quiche s nadjevom od bavarske kobasice, poriluka i gljiva te ponešto rustikalnog 'šmeka' možete servirati za ručak ili večeru, a podjednako će prijati topla ili hladna.

Quiche je slana otvorena pita s podlogom od prhkog tijesta. Nadjev se dodaje kremi od jaja, mlijeka i vrhnja i peče na podlozi od tijesta. Ovakve pite se mogu servirati kao doručak, predjelo, ručak, večera ili prilog ovisno o prigodi i preferencijama.

Priprema:

U posudu stavite brašno, maslac, malo soli, vodu i zamijesite tijesto. Zatim ga ostavite pokrivenog u hladnjaku oko 2 sata.

Bavarsku kobasicu narežite na kockice, pancetu i poriluk narežite na rezance, a gljive na listiće, pa sve zajedno malo prepržite.

Tijesto razvucite, stavite u kalup za tortu tako da rubove malo podignete i tijesto izbodite. Zatim tijesto napunite nadjevom i poravnajte, zalijte s vrhnjem u koje ste prethodno umiješali jaja uz dodatak soli i papra. Sve na kraju pospite ribanim sirom.

Stavite u pećnicu na oko 180 stupnjeva i pecite 30 minuta. Pitu servirajte rezanu na trokute kao tortu te poslužite uz umak od vrhnja.

Savjet: Umjesto poriluka možete koristiti i obični luk.

Vezani članci