Pivana: Nova ponuda u preuređenoj pivnici

2015
2 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Pivana: Nova ponuda u preuređenoj pivnici

Posjetili smo Pivanu u Ilici u Zagrebu i provjerili što možete očekivati od njihove u potpunosti nove ponude hrane.

Pivnica Zagrebačke pivovare u Ilici je dobro poznato mjesto u kojem smo se družili i jeli mnogo puta. Bilo je to uvijek ugodno mjesto s pristupačnom hranom, ali ništa više od toga. Nedavno je pivnica preuređena te je interijer potpuno promijenjen, ali to nisu jedine promjene koje je ovo mjesto doživjelo.

Pivnica koja se nekoć zvala K pivovari sada je postala Pivana.

Naglasak u Pivani je na živoj glazbi, večernjim druženjima, dobrom provodu i ukusnom zalogaju. Jelovnik stare pivnice je također potpuno promijenjen i moderniziran.

Sve navedeno ponukalo nas je da posjetimo Pivanu i ispitamo novu ponudu na licu mjesta.

Pivana – mjesto za druženje uz pivo i zalogaj

Pivana je, kao što joj i samo ime govori, pivnica i u njoj je naglasak stavljen na druženje uz pivo.

Međutim, zahvaljujući velikoj terasi, dovoljnom broju parkirnih mjesta i ugodnom ambijentu, Pivana može biti i zgodno mjesto za ručak.

Odmah po dolasku u pivnicu odlučili smo se ručati na terasi jer novouređeni prostor Pivane nikako nije mjesto na kojem biste željeli provesti lijepo i sunčano poslijepodne.

Unutrašnjost je tipična pivnička, pomalo mračna s puno visokih stolova, velikim šankovima i pozornicom za žive svirke. Idealno mjesto za večernji izlazak s društvom, no mi smo došli na ručak. Terasa je bila mnogo prikladnija za ovakvo poslijepodnevno druženje.

Novi jelovnik koji prati aktualne trendove

Nakon kratkog proučavanja novog interijera bacili smo se na proučavanje jelovnika. On je drastično promijenjen u odnosu na ponudu stare pivnice. Potpuno je pročišćen te nudi svega nekoliko jela. Ponuda prati trenutne trendove u gradu, a sva jela su prikladna za jednu pivnicu. Nema tu previše maštovitosti ni izmišljanja tople vode, ali bez obzira na to sve ponuđeno zvuči vrlo ukusno. Uglavnom su to mesna jela: rebarca, kobasice, odresci i hamburgeri, sve ono što ide uz pivicu.

Pored mesnih jela koje nude à la carte tu je i dnevna ponuda gableca po pristupačnim cijenama.

Mi smo se odlučili isprobati glazirana svinjska rebarca u pivu, teleći odrezak s rikulom, pršutom i feta sirom te hamburgere.

Glazirana svinjska rebarca prati glas da su među boljima u gradu, tako da su očekivanja za njih bila poprilična. Nisu me razočarala, ljepljiva su, mekana, ukusna i jednostavno pozivaju na sljedeći zalogaj. Glazura je dobro začinjena i aromatična s vrlo izraženom notom korijandera, možda mrvicu preslatka, ali sve u svemu ovo je jedno vrlo dobro jelo. Uz rebarca dobijete još dva slatkasta umaka, a za prilog smo odabrali pekarski krumpir.

Teleći odrezak na rikuli s pršutom i feta sirom je jelo klasičnih i dobro poznatih okusa. Pršut i feta sir lijepo zaokružuju i podižu jelo, a rikula svojom gorčinom daje malo kontrasta. Teletina je bila korektno pripremljena i mekana, za moj ukus možda mrvicu prepečena, ali to je stvar osobnog ukusa i odabira. Sve u svemu ovo je jedno klasično i ukusno jelo.

Hamburgeri su postali pravi hit u Zagrebu i gotovo da nema mjesta koje ih ne nudi. Ipak, u moru hamburgera, tek ih se nekoliko u gradu ističe pravom kvalitetom.

U Pivani u jednoj porciji dobijete dva hamburgera, dva umaka i gomilu krumpirića. Ovo definitvni nisu najbolji hamburgeri u gradu, ali meso je dobro začinjenjeno, a umaci su ukusni. Rekla bih da je ovo super odabir za grickanje uz pivo. S obzirom na to da su sve porcije poprilično velike, dvoje ljudi se može najesti od jedne, posebno ako želite samo malo prigristi uz pivo.

Tamo gdje je piva, nema i vina

Sveukupni dojam je dobar i mislim da ćemo se u Pivanu vratiti, ali ipak imamo i par zamjerki.

Jedna zamjerka je nedostatak vina na čaše. Jasno nam je da je na ovom mjestu sve podređeno pivi, ali ipak ne bi trebao biti problem imati u ponudi makar jednu – dvije vrste vina na čaše. Buteljirana vina imaju u ponudi, ali tko će sam popiti butelju.

pivana-bakreni-kotao

Ponuda pive je ograničena na proizvode Zagrebačke pivovare (što je i očekivano) pa se nemojte razočarati ako ovdje ne pronađete šarenu ponudu egzotičnih ili samostanskih piva.

Postojeća web stranica još uvijek komunicira staru pivnicu i staru ponudu hrane. Ipak, Facebook stranica im je vrlo aktivna i ažurna te se tamo možete informirati o dnevoj ponudi gableca i glazbenim događanjima.

Bez obzira ne neke nedostatke, svakako treba pohvaliti modernizaciju ponude, moderniji jelovnik s ukusnim jelima koji je prilagođen pivnici, glazbena događanja i koncerte. Sve to pozicionira Pivanu kao zanimljivo mjesto na zagrebačkoj gastronomskoj i klubskoj sceni.

Vezani članci