Pivske kiflice sa slaninom i sirom

2013

Sastojci

  • 375g mekog brašna
  • 1.5 žličica praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • 3 žlice meda
  • 1 jaje
  • 3.5dl piva
  • 3 deblje trake slanine
  • 115g naribanog cheddar sira
21 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Pivske kiflice sa slaninom i sirom

U pripremi kruha i kiflica, ulogu kvasca može preuzeti pivo koje garantirano 'diže' tijesto dok mu slanina i sir daju onaj poseban 'šmek' zbog kojeg se isplati napraviti duplu smjesu.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite lim za pečenje. Slaninu narežite na tanje trakice i popržite na tavi 3 – 4 minute te ocijedite masnoću tako da ih posložite na papirnate ručnike.

Brašno prosijte u zdjelu te dodajte prašak za pecivo i sol.

Vilicom ili pjenjačom umutite jaje i med te postepeno dodajte u brašno. Miješajte drvenom kuhačom. Dodajte pivo te umijesite tijesto. U tijesto potom dodajte slaninu i naribani cheddar sir kojeg lako možete zamijeniti bilo kojim tvrdim i masnijim sirom.

Razvaljajte tijesto i oblikujte kiflice koje zarežite lagano nožem po sredini i premažite žumanjkom. Pospite grubom soli te sjemenkama po želji.

Kiflice posložite na namašćen lim i pecite na 180 stupnjeva dok nisu dobile zlatno žutu boju.

Vezani članci