Pizza kao sredstvo plaćanja alimentacije

2016
Volim meso Volim meso

9 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za Pizza kao sredstvo plaćanja alimentacije

Koliko god čudno zvučalo, postoji. Talijani su izmislili pizzu, pa zašto ne onda njome i plaćati svoje dugove.

Nakon razvoda 2002. godine, talijanski je pizza majstor dobio rješenje o plaćanju alimentacije za svoju kćer u iznosu od 335 eura mjesečno, prenosi Fox News.

Alimentaciju je uredno plaćao šest godina dok mu posao nije narušila recesija. Kako više nije mogao podmirivati toliki iznos, Nicola Tosi je predložio da alimentaciju plaća u obliku – pizze.

Njegova bivša supruga, naravno, nije oduševljena ovom odlukom pa je pravdu potražila na sudu. Zatražila je da ga sud natjera da plaća alimentaciju novcem, a ne pizzama, no sutkinja Chiara Bitozzi je stala na očevu stranu.

Zaključila je kako je u redu, s obzirom da ne zarađuje dovoljno, da nastavi alimentaciju podmirivati svojim kulinarskim kreacijama.

Pretpostavljamo da su pizze jednim dijelom zaslužne za dobar odnos oca i kćeri koja je godinu dana nakon presude počela živjeti sa svojim ocem, tako da sad majka, Nicolleta Zuin plaća alimentaciju svom bivšem suprugu.

Fotografije dužnika na kutijama za pizzu

Amerikanci, moramo priznati, ovakve stvari uvijek odvedu korak dalje. 2007. godine su odlučili iskoristiti poklopac kutije za pizzu i na njega, umjesto reklama, staviti fotografije roditelja koji ne plaćaju alimentaciju.

Krenuli su s plakatima polijepljenima po stupovima, no “potjera” se ubrzo preselila na kutije za pizzu. Ova metoda pokazala se itekako uspješnom, prenosi Fox News.

U 20 godina uhvatili su preko 200 prijestupnika i vratili milijune dolara alimentacije.

Vezani članci