Pizzette s mortadelom

2013
Volim meso Volim meso

Sastojci

  • PIK Mortadela (10 ploški)
  • Svježi sir (150 g)
  • Jogurt (2 žlice)
  • Ulje (6 žličica)
  • Mlijeko (6 žlica)
  • Brašno (300 g)
  • Prašak za pecivo (1 vrećica)
  • Sjeckane rajčice - pelati (400 g)
  • Sol i papar
  • Origano
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Pizzette s mortadelom

Mortadelu narežite na kockice. U prikladnoj posudi najprije pomiješajte sir s jogurtom, uljem i mlijekom. Dodajte brašno prosijano s praškom za pecivo i pola žličice soli . Od svih sastojaka umijesite glatku masu.

Tijesto oblikujte u kuglu, omotajte ga prozirnom folijom i ostavite 20 minuta da odstoji. Naposljetku od tijesta oblikujte 10 kuglica. Na radnoj površini posutoj brašnom svaku kuglicu razvucite valjkom u malu okruglu pizzu promjera 10 cm.

Pizzette posložite na lim obložen papirom za pečenje. Sjeckane rajčice rasporedite po tijestu, malo ih pospite solju i paprom te prekrijte narezanom mortadelom. Pizzette pospite origanom pa ih brzo ispecite u vrućoj pećnici, ugrijanoj na 220°c, dok ne poprime lijepu boju.

Vezani članci