Sastojci
- NADJEV:
- 100 g šunke FINA
- 200 g svježeg sira
- sol
- limunova korica
- ZA TIJESTO
- 130 g brašna
- 1 jaje
- 0,25 l mineralne vode
- sol
- SMJESA ZA PANIRANJE:
- brašno
- jaje
- krušne mrvice
Palačinke nisu samo slastica već vrlo lako mogu postati cjelovit obrok koji, ovisno o nadjevu, može konkurirati bilo kojem složencu ili punjenoj tjestenini.
Smjesu za palačinke pripremite prema osnovnom receptu pa ih ispecite i ostavite sa strane.
Šunku narežite na kockice ili tanje trakice pa je pomiješajte sa svježim sirom. Začinite solju i malo naribane limunove korice.
Svaku palačinku napunite nadjevom, zamotajte je kao sarmu (da ima zatvorene rubove) pa panirajte u brašnu, umućenom jajetu i krušnim mrvicama. Palačinke pržite u vrelom dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.
Odložite ih na papirnati ubrus kako bi otpustile višak masnoće.
Pohane palačinke ukrasite kriškom limuna, a uz njih možete poslužiti tartar umak.