Pohane palačinke sa sirom i šunkom

2013

Sastojci

  • NADJEV:
  • 100 g šunke FINA
  • 200 g svježeg sira
  • sol
  • limunova korica
  • ZA TIJESTO
  • 130 g brašna
  • 1 jaje
  • 0,25 l mineralne vode
  • sol
  • SMJESA ZA PANIRANJE:
  • brašno
  • jaje
  • krušne mrvice
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Pohane palačinke sa sirom i šunkom

Palačinke nisu samo slastica već vrlo lako mogu postati cjelovit obrok koji, ovisno o nadjevu, može konkurirati bilo kojem složencu ili punjenoj tjestenini.

Smjesu za palačinke pripremite prema osnovnom receptu pa ih ispecite i ostavite sa strane.

Šunku narežite na kockice ili tanje trakice pa je pomiješajte sa svježim sirom. Začinite solju i malo naribane limunove korice.

Svaku palačinku napunite nadjevom, zamotajte je kao sarmu (da ima zatvorene rubove) pa panirajte u brašnu, umućenom jajetu i krušnim mrvicama. Palačinke pržite u vrelom dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.

Odložite ih na papirnati ubrus kako bi otpustile višak masnoće.

Pohane palačinke ukrasite kriškom limuna, a uz njih možete poslužiti tartar umak.

Vezani članci