Pohani svinjski odrezak sa špagetima i šalšom

2013

Sastojci

  • PIK svinjski odrezak od buta (0,80 kg)
  • Ribani sir (0,10 kg)
  • Jaja (2 kom)
  • Brašno (0,10 kg)
  • Sol, papar (po potrebi)
  • Ulje (0,30 l)
  • Špagete (0,20 kg)
  • Rajčica (2 kom)
  • Crveni luk (1 glavica)
  • Češnjak (2 zrna)
  • Pelat (0,10 kg)
  • Maslinovo ulje (0,03 l)
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Pohani svinjski odrezak sa špagetima i šalšom

Meso poravnamo i začinimo. Špagete skuhamo u slanoj vodi. Od crvenog luka, češnjaka, uz dodatak malo maslinovog ulja, rajčice i pelata napravimo šalšu. Odreske uvaljamo u brašno, a zatim umočimo u smjesu od jaja i ribanca. Pržimo u dubokoj masnoći, lagano s jedne i s druge strane dok ne požuti. Vadimo iz tave na papirnati ubrus i pustimo da upije višak masnoće. Kuhane špagete umješamo sa šalšom. Posložimo špagete a gore položimo pržene kotlete.

Treba paziti prilikom prženja. Ulje ne smije biti prevruće, a odresci se moraju pržiti polako jer sir zna vrlo brzo planuti, tj. pocrniti.

Vezani članci