Prženi paketići mortadele punjeni šparogama

2013
Volim meso Volim meso

Sastojci

  • PIK Mortadela (8 šnita)
  • Šparoge (700 g)
  • Ribani parmezan (50 g)
  • Sol i papar
  • Umućeno jaje i krušne mrvice za paniranje
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Prženi paketići mortadele punjeni šparogama

Tanko ogulite dna šparoga, zatim ih skuhajte nad parom. Po želji možete upotrijebiti konzervirane, već kuhane šparoge. Usitnite ih nožem tako da nastane masa slična pireu kojoj primiješajte parmezan, sol i papar.

Raširite svaku šnitu mortadele (15 cm promjera i 4 mm debljine) i posred rasporedite nadjev od šparoga.

Nadjevene ploške mortadele preklopite preko sredine tako da dobijete polukružni paketić. Malo pritisnite rubove da spriječite istjecanje nadjeva, zatim paketiće najprije umočite u umućeno jaje, a potom ih panirajte u krušnim mrvicama. Ispržite ih u dubljoj masnoći i odmah poslužite.

Vezani članci