Punjena jaja klasično su jelo prisutno u cijelom svijetu, poznata su pod raznim imenima od mimoza jaja, ruskih, anđeoskih ili vražjih jaja pa do jednostavno punjenih.
Bez obzira na razna imena, u pravilu se uvijek radi o tvrdo kuhanom jajetu koje je prerezano na pola, od žumanjka je napravljen nadjev te se time ponovno pune polovice bjelanjka. Žumanjcima se gotovo uvijek dodaje majoneza i senf, a ostali začini i dodaci ostaju na svakome od nas.
Zašto se ne bi poigrali raznim okusima i dodacima poput šunke i kobasice. One će obična punjena jaja učiniti privlačnijim i zagriženijim ljubiteljima mesa poput nas. Ipak, kojim god putem da krenete, sigurna sam da s punjenim jajima nećete pogriješiti, jednostavnije od ovoga ne može, a ni ukusnije.
SASTOJCI
Priprema:
- Tvrdo kuhana jaja ogulite pa ih prerežite na pola po dužini. Žumanjke izvadite i prebacite u posudu za miješanje. Dodajte majonezu, senf, kiselo vrhnje i začine te sve dobro izmiješajte dok ne dobijete lijepu i glatku smjesu. Ovo je dobro napraviti u blenderu ili sa štapnim mikserom.
- Prebacite smjesu u vrećicu za ukrašavanje pa pomoću nje nadjenite polovice bjelanjka.
- Kobasicu narežite na kockice i kratko je prepržite na tavi bez ulja da postane lagano hrskava. Obje vrste šunke narežite na manje trakice pa ih zarolajte. Mladi luk sitno nasjeckajte.
- Na svako nadjeveno jaje stavite po izboru malo kobasice ili narolane šunke te posipajte mladim lukom.
- Ako želite kobasicu i šunku možete umiješati u nadjev i tako odmah puniti bjelanjke bez kasnijeg ukrašavanja.