×
×
Fino i dekorativno: Punjena uskrsna jaja
Mali zalogaji

Fino i dekorativno: Punjena uskrsna jaja

Kako ovaj Uskrs iskoristiti višak tvrdo kuhanih jaja? Nudimo vam jednostavnu i brzu ideju koja će uljepšati svaki blagdanski stol – punjena jaja.

Punjena jaja klasično su jelo prisutno u cijelom svijetu, poznata su pod raznim imenima od mimoza jaja, ruskih, anđeoskih ili vražjih jaja pa do jednostavno punjenih.

Bez obzira na razna imena, u pravilu se uvijek radi o tvrdo kuhanom jajetu koje je prerezano na pola, od žumanjka je napravljen nadjev te se time ponovno pune polovice bjelanjka. Žumanjcima se gotovo uvijek dodaje majoneza i senf, a ostali začini i dodaci ostaju na svakome od nas.

Zašto se ne bi poigrali raznim okusima i dodacima poput šunke i kobasice. One će obična punjena jaja učiniti privlačnijim i zagriženijim ljubiteljima mesa poput nas. Ipak, kojim god putem da krenete, sigurna sam da s punjenim jajima nećete pogriješiti, jednostavnije od ovoga ne može, a ni ukusnije.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
6
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Vrbovečka kobasica

Priprema:

  1. Tvrdo kuhana jaja ogulite pa ih prerežite na pola po dužini. Žumanjke izvadite i prebacite u posudu za miješanje. Dodajte majonezu, senf, kiselo vrhnje i začine te sve dobro izmiješajte dok ne dobijete lijepu i glatku smjesu. Ovo je dobro napraviti u blenderu ili sa štapnim mikserom.
  2. Prebacite smjesu u vrećicu za ukrašavanje pa pomoću nje nadjenite polovice bjelanjka.
  3. Kobasicu narežite na kockice i kratko je prepržite na tavi bez ulja da postane lagano hrskava. Obje vrste šunke narežite na manje trakice pa ih zarolajte. Mladi luk sitno nasjeckajte.
  4. Na svako nadjeveno jaje stavite po izboru malo kobasice ili narolane šunke te posipajte mladim lukom.
  5. Ako želite kobasicu i šunku možete umiješati u nadjev i tako odmah puniti bjelanjke bez kasnijeg ukrašavanja.