Punjeni pileći odresci u umaku od svježe paprike

2014

Sastojci

  • 2 filea piletine
  • 6 feta kuhane šunke
  • 10 dkg vratine
  • 2 svježe paprike
  • 1 žlica glatkog brašna
  • 1 dcl vode
  • po želji svježeg peršina
  • 0,5 dcl vrhnja za kuhanje
  • sol, papar
  • mješavina suhih začina
  • po potrebi suncokretovog ulja
24 Siječanj 2014, Komentari: 1

Piletina i kuhana šunka oduvijek su se dobro slagale. U receptu u nastavku saznajte kako pripremiti ukusne pileće odreske s umakom od svježe paprike.

pileci-file-u-umaku-od-svjeze-paprike-detalj

Priprema:

Razrežite pileće odreske, omekšajte ih kuhinjskim batom i začinite solju, paprom i suhim začinima. Na odreske rasporedite par feta kuhane šunke pa preklopite. Odreske pecite na vrelom ulju, par minuta sa svake strane tako da dobiju boju. Izvadite ih iz tave i stavite sa strane, a na istom ulju kratko popržite sitno sjeckanu vratinu. Nakon par trenutaka dodajte i trakice svježe paprike pa je pecite dok malo ne omekša.

Vrijeme je da se pobrinemo za buduću gustoću umaka dodavanjem malo glatkog brašna. Dobro promiješajte. Kada primjetite da se brašno zažutilo, ulijte malo vode. Sve začinite paprom i svježe kosanim peršinom.

Na samom kraju dodajte vrhnje za kuhanje, vratite pileće odreske (sa masnoćom koja se iz njih iscijedila) i ukuhajte dok se umak ne zgusne.

Dobar tek!

Igor Petek

Vezani članci