Brzo i lagano: Pureći rižoto s povrćem

2014
Volim meso Volim meso

Sastojci

  • 250 g purećeg filea
  • 250 g riže arborio
  • 300 g tikvica
  • 100 g mladog luka
  • 100 g crvene paprike
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 50 g maslaca
  • 20 g sira ribanca
  • sol, papar
  • 1 žličica češnjaka u granulama
  • svježi peršin
26 Siječanj 2014, Komentari: Komentari isključeni za Brzo i lagano: Pureći rižoto s povrćem

Kad se poželite malo 'odmoriti' od teških jela ili tražite 'brzi' ručak, pripremite ovaj lagani rižoto s puretinom i povrćem čiji recept nam šalje čitateljica Josipa iz Osijeka.

Priprema:

Pureći file narežite na kockice, malo posolite, popaprite i ostavite da odstoji dok narežete povrće.

Mladi luk narežite na komadiće, papriku i tikvice na kockice. Na pola količine maslaca popržite puretinu, zatim dodajte papriku, mladi luk pa tikvice. Sve zajedno kratko popecite, dodajte rižu pa podlijevajući temeljcem nastavite kuhati na laganoj vatri.

Dodajte češnjak u granulama i po potrebi posolite. Kad je riža al dente, maknite s vatre, dodajte ostatak maslaca, naribani sir i nasjeckani peršin.

Josipa Salaić, Osijek

Vezani članci