Ramsayjev restoran ipak bez Beckhama

2013
29 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Ramsayjev restoran ipak bez Beckhama

Slavni kuhar 'gadne naravi', Gordon Ramsay, otvorio je vrata svog restorana u Londonu. Partner mu je trebao biti nogometaš David Beckham, no odustao je u zadnji čas.

Gordon Ramsay slavni je kuhar škotskog podrijetla, vlasnih čak 9 Michelinovih zvjezdica i nekoliko restorana, te TV ličnost nama poznatih televizijskih emisija ‘Paklena kuhinja’ i ‘MasterChef’.

Otkako je u veljači ove godine Ramsay potvrdio da će njegov prijatelj David Beckham postati investitor u njegovom novom, Mediteranom inspiriranom restoranu, mediji nisu prestali ‘krčkati’ o Union Street Café restoranu. Prije nekoliko dana otvorena lokacija postala je poželjno odredište još dok nije imala ni kuhinju!

beckham_ramsay

Beckham i Ramsay – dugogodišnji prijatelji ipak ne postaju poslovni partneri. (Foto: Helga Esteb/ Shutterstock.com i Wikipedia)

U prvih pola sata početka rada službene web stranice Union Street Cafea, rezervirano je 1200 termina za večeru, naveli su na službenom Twitter profilu restorana. Na Facebook fan stranici naveli su kako imaju više od 10.000 rezervacija za večeru petkom i subotom te da su za taj objed bukirani sve do kraja 2013. godine.

Neki su ruski poslovnjaci bili spremni izdvojiti i 5.000 funti za stol za dvoje na dan otvorenja, nadajući se da će upoznati Davida Beckhama, za kojeg se Ramsay šalio da će mu postati pomoćni kuhar.

Je li riječ o PR triku ili ne, možemo samo nagađati, no dva tjedna prije samog otvorenja, slavni je nogometaš britanskim medijima potvrdio kako ipak odustaje o partnerstva i investicije u Union Street Café, no kako suradnja na drugim projektima u budućnosti nije isključena.

union_street_cafe

Union Street Café – urbani restoran industrijalističkog štiha i mediteranskog menija.

Union Street Café nalazi se u blizini poznate londonske tržnice Borough Market, odakle restoran nabavlja svježe namirnice i priprema ih u otvorenoj kuhinji, pred gostima.

Meni je inspiriran talijanskim jelima i mijenja se svaki dan, a uključuje specijalitete poput hobotnice s pirjanim grahom i kalabrijskom kobasicom, crvene ribe s gljivama i ikrom, njoka od krumpira s jastučićima punjenima svježim sirom.

Glavni kuhar je Davide Degiovanni, bivši glavni kuhar Four Seasons hotela u Londonu.

carpaccio

Goveđi carpaccio s Vacche rosse parmezanom i tagliolini sa zečetinom i taggiasche maslinama.

Restoran je moderno uređen, s urbanim, industrijskim detaljima poput ogoljene cigle, neutralnih boja i elegantnog namještaja. Prostor je podijeljen u restoran i bar u podrumu.

Kratak video u nastavku povest će vas na malo virtualno razgledavanje restorana te vam pokazati proces uređenja. Interijer restorana osmislio je Russel Sage.

Vezani članci