R&B Food: Probajte roštilj na američki način

2016
31 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za R&B Food: Probajte roštilj na američki način

Mjesto na kojem možete neopterećeno upackati prste i navaliti na glavne adute restorana - rebarca i krilca prelivena umacima, spremljena na način koji odgovara američkom BBQ jointu.

R&B Food bi se jednom riječju mogao opisati kao roštiljarna, no, to ne bi bio dovoljno dobar opis, budući da se pod tim imenom kod nas obično kriju jelovnici s ćevapima i pljeskavicama. Ovdje je ipak riječ o sasvim drugoj vrsti ponude, vrlo američkom roštilju, a BBQ joint bi vjerojatno bio točniji naziv.

rb-food-01

Lokal radi oko tri godine i čini se da nije izgubio na popularnosti izazvanoj medijskom pažnjom kada je tek otvoren. Lokacija mu nije posebno atraktivna, nalazi se na Trešnjevci, na kraju Puljske ulice koja povezuje Ozaljsku i Zagrebačku aveniju. U prometnom smislu, nije loše smješten, ali nije to točka koja bi samom svojom pozicijom privlačila goste.

Ni sam objekt neće vas izvana osvojiti, osim ako se ne uživite u priču da ste Frank Underwood i upravo se spremate navaliti na Freddyjeva rebarca. Interijer je prilično običan, lokal na kojem su ’90-e ostavile traga (godinama je tu bila pizzeria), ali ipak popravljen nekim novijim detaljima. Uostalom, kada odlazimo u restoran samo zbog mesa, ne opterećujemo se pretjerano unutrašnjim uređenjem.

Od svinjskih ušiju do rebaraca

Za predjelo smo podijelili jednu hrskavu salatu koja nas je razveselila ključnim hrskavim detaljem – svinjskim ušima. Uz nekoliko različitih zelenih salata i slatki čili umak, uši su bile zgodna zezalica za početak ručka.

Jedna porcija, po cijeni od 40 kn, bila je sasvim dovoljna za dvije osobe koje se tek spremaju iskušati glavnu ponudu R&B Fooda.

rb-food-05

A potpis restorana su, naravno, rebarca. Dobro, i pileća krilca, ali nama su sisavci bili zanimljiviji. Svinjska rebarca (baby back ribs) serviraju prelivena Jack Daniels umakom, uz krumpiriće i svježu zelenu salatu.

Meso je bilo mekano i lijepo se odvajalo od kosti, a umak je dobro balansiran – sve u svemu, uspješan tanjur za 85 kn s poštenom količinom mesa.

Drugo glavno jelo bilo je teleće rebro s dimljenim slatkim BBQ umakom, prženim kolutićima luka i tzatziki rolicom (95 kn). Umak je uistinu sladak i dimljen, možda čak i malo “predimljen” pa je u kombinaciji s telećim rebrom cijelom jelu dao dojam težine.

S druge strane, tzatziki rolica, odnosno tanko rezani kupus omotan krastavcem u umaku od češnjaka i kopra, dobra je suprotnost mesu i daje mu potrebnu dozu svježine, iako bismo voljeli da je umaka bilo malo više. Kolutići luka bili su sočni i hrskavi, kakvi i trebaju biti.

Prije narudžbe su nam ponudili na izbor tri stupnja ljutine, a odabrali smo srednji. Kasnije smo dodatno naručili i ljuti umak i taj je zaista bio značajno ljući, pa možda nije dobar izbor za one koji ljutim smatraju svaki prosječan tabasco iz trgovine. No, oni koji imaju ljutog iskustva, svladat će ga bez problema.

U R&B Food rado bismo se vratili na svinjska rebarca, a doći ćemo probati i krilca koja smo ovaj put zanemarili. Jela koja možete neopterećeno jesti prstima i pri tome ne biti nekulturni na javnom mjestu, imaju posebnu draž. Kako biste se mogli propisno upackati, savjetujemo vam da rezervirate mjesto jer je često gužva. A ako ste ipak sramežljivi ili u gužvi, imaju i dostavu.

Naziv: R&B Food
Vrsta: BBQ Joint, američki roštilj
Adresa: Puljska 9, Zagreb
Radno vrijeme: pon – pet od 11.30 do 23 sata, sub – ned od 12.30 do 23 sata
Ponuda: rebarca, krilca

Vezani članci