Robot-kuhar: Stiže 'fast food' budućnosti!

2014
Volim meso Volim meso

12 Siječanj 2014, Komentari: Komentari isključeni za Robot-kuhar: Stiže ‘fast food’ budućnosti!

Robot-kuhar u jednoj minuti može pripremiti čak 360 hamburgera! Riječ je zapravo o pokretnoj traci; s jedne strane ulaze svježe namirnice, s druge izlaze slasni hamburgeri!

Američka tvrtka Momentum Machines  najavljuje ‘novu generaciju lanca brze prehrane’ koristeći kuhare robote! Iako bi na prvu zamislili androida s puno metalnih ruku kako se programirano kreće po kuhinji, zapravo je riječ o pokretnoj, automatiziranoj traci.

S jedne strane ulaze svježe namirnice, s druge strane izlaze – slasni hamburgeri!

Cilj im je, navode na svojoj web stranici, demokratizirati pristup visoko kvalitetnoj brzoj prehrani, čineći je dostupnoj svima. Robot kojeg su predstavili u potpunosti može zamijeniti kuhare u restoranima brze prehrane, omogućujući vlasnicima da ušteđeni novac prenamijene u, primjerice, kvalitetnije sastojke ili bolju uslugu.

Kako navode na svojoj stranici, “burgerbot” se isplati već nakon godinu dana, a u jednom satu može proizvesti čak 360 hamburgera.

Osim što je brz i što svježe namirnice poput rajčice i krastavaca reže direktno u hamburger, dajući gostima najsvježiji mogući proizvod, u skoroj budućnosti moći će raditi i hamburgere po vašoj mjeri, navode na stranici. Drugim riječima, hoćete li više junjetine ili svinjetine u smjesi pljeskavice ili pak više rajčice, manje majoneze, svejedno je, “burgerbot” će vam to omogućiti.

Robot podiže razinu higijene hrane, obzirom da nema kontakta s ljudima niti okolinom, a izumitelji se nadaju da će ovakav kuhar robot omogućiti lance brze prehrane svugdje po svijetu, konkurentne po brzini, cijeni i kvaliteti. Iza ovog izuma stoje stručnjaci s najpoznatijih američkih sveučilišta koji su radili i za NASA-u, Teslu i druge tehnološke gigante.

Fotografije: Momentum Machines

Vezani članci