Lisnata rolada od mljevenog mesa i špinata

2014

Sastojci

  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 500 g špinata
  • 1 paket mozarelle
  • 10 dkg sira Gaude
  • cherry rajčice
  • krušne mrvice
  • sol, papar
24 Studeni 2014, Komentari: 1

Možda ste navikli da je rolada uvijek slatka, odnosno da je riječ o kolaču. Ovaj put vam donosimo roladu po ukusu Volim meso portala!

Priprema:

Razvaljajte lisnato tijesto pa na njega stavite prethodno dinstano mljeveno meso na samom ulju, začinjeno solju i paprom, zatim špinat kojeg smo prethodno blanširali.

Nadjev pospite krušnim mrvicama pa na to posložite listiće ili naribanu Gaudu i mozzarelu, cherry rajčice narezane na ploške pa zalorajte tijesto. Roladu premažite umućenim žumanjkom i po želji pospite sezamom ili nekim drugim sjemenkama.

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Pecite roladu otprilike 45 minuta u pećnici na 160 stupnjeva. Kad je pečena, pustite da se malo ohladi pa narežite na šnite i poslužite.

Antonela Stojanov

Vezani članci