2013

Sastojci

  • 250g svježe kobasice
  • 250g lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 2 žlice suhih krušnih mrvica
  • 1 žlica svježeg peršina (sitno nasjeckan)
  • 1 manji luk (sitno nasjeckan)
  • 1 češanj češnjaka (protisnut)
  • žličica senfa za premazivanje
  • ZA UMAK:
  • 120ml majoneze
  • 120ml kiselog vrhnja
  • 2 žličice senfa
  • 1 žličica bijelog vinskog octa
  • do 5 kapi Tabasco umaka (ljutina prema ukusu)
  • 1 češanj češnjaka (protisnut)
2 Studeni 2013, Komentari: Comments Off on Rolice od lisnatog tijesta punjene mesom

Pripremate li zabavu, ove ukusne rolice savršen su odabir! Idu uz pivo, jedu ih i oni 'jako' i oni 'malo' gladni. Odlično se slažu sa svim umacima! Može li bolje?

Pjenjačom umutite jaje u zdjeli pa dodajte meso kobasice koje ste izvadili iz crijeva, krušne mrvice, peršin, luk i češnjak. Zamijesite rukama dok se svi sastojci ne prožmu.

Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte lisnato tijesto i oblikujte ga u pravokutnik debljine do 5mm. Prerežite ga po dužoj stranici, premažite tankim slojem senfa, napunite svaku polovicu mesnom smjesom, zarolajte tijesto i spojite ga na krajevima.

Oštrim nožem režite role na dužinu prema svom ukusu (dulje ili kraće). Prije rezanja, role možete staviti u zamrzivač desetak minuta kako bi se stvrdnule i lakše rezale. Rolice možete premazati umućenim jajetom kako bi dobile ljepšu boju prilikom pečenja.

Stavite papir za pečenje na pleh i posložite rolice te ih stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite rolice oko 25 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.

Poslužite tople uz umak od senfa koji napravite tako da u posudi zamiješate navedene sastojke iz recepta i ohladite.

Vezani članci