Rollercoaster restoran: Vrtoglava vožnja hrane

2014
Volim meso Volim meso

11 Siječanj 2014, Komentari: Komentari isključeni za Rollercoaster restoran: Vrtoglava vožnja hrane

Možda bi po imenu zaključili da se gosti vrte i voze dok ručaju, no brzoj “rollercoaster” vožnji izložena je samo njihova - hrana.

Kako bi privukli mušterije u svoj restoran, mnogi vlasnici odlučuju se na različite kreativne ideje. Jedna od najboljih (barem na razini ideje) koju smo do sad vidjeli svakako je njemački Rollercoaster Restoran.

Smješten u Hamburgu, restoran nudi jedinstveno gastronomsko iskustvo. Hrana iz kuhinje do gosta na stol ne putuje klasičnim putem (konobar koji je donosi), nego putuje nizom brzih i zabavnih vožnji – kao na pravom rollercoasteru.

rollercoaster-restoran-detalj

Procedura je sljedeća: Sjednete za stol, putem digitalnih menija naručite svoju hranu i onda čekate na red. U međuvremenu, kuhari je poslože u dobro zatvorene posude i postave na “vlak”. Par trenutaka kasnije, nakon nekoliko lupinga i brzih zavoja, vaša hrana stiže na vaš stol.

Da je ovakav koncept “dovoljno lud da uspije” svjedoči činjenica da postoji lanac ovakvih restorana, smještenih diljem svijeta (od Kuvajta do Abu Dhabija). Originalni je krenuo kao koncept u jednoj njemačkoj industrijskoj zoni, da bi se nakon tri godine uspješnih vrtnji zaustavio u Hamburgu. Kako pišu ondašnji mediji, svakako navratite kad ste sljedeći put u Njemačkoj, ali imajte na umu da biste za ulaz u restoran mogli čekati i do sat vremena.

Kad jednom sjednete, hrana će stići brzo! Jedino pitanje koje nam ostaje: jesu li i cijene “vrtoglave”?

Vezani članci