Roštilj za geekove i gadget frikove!

2015
28 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Roštilj za geekove i gadget frikove!

Ako ste od onih koji uživaju u tehnološkom napretku i vjeruju kako ne postoji "bedasti" gadget, onda je ovo članak za vas!

1. Lotus Grill i Lotus MiniGrill

rostilj-lotus-grill

Roštilj možete ispeći brzo, jednostavno i sigurno pomoću Lotus Grilla i njegove novije inačice, koja nosi naziv Lotus MiniGrill.

Lotus Grill pali se pritiskom na gumb, “radi” na četiri AA baterije i ima ventilator koji zagrijava ugljen unutar grilla i čini ga spremnog za upotrebu u roku od pet minuta. Ovaj roštilj ne proizvodi dim što ga čini pogodnim za upotrebu bilo gdje, pa čak i u stanu.

Ove godine se na tržištu pojavila dvostruko manja verzija, Lotus MiniGrill koja je duplo brža – ovaj roštilj se zagrijava u roku od tri minute i za pečenje na njemu vam ne treba ulje što ga čini još zdravijim izborom, stoji u opisu proizvoda.

Cijena modela Lotus Grilla je oko 1500 kuna, a možete ga potražiti na službenoj stranici Lotus Grill UK.

2. BBQ Dragon

rostilj-bbqdragon

Ako ste ljubitelj klasičnog roštilja i uživate u procesu paljenja vatre, ovaj dodatak je stvoren za vas!

BBQ Dragon je nešto poput ultra jakog fena koji ubrzava proces gorenja vatre i pripreme žara za roštilj i to sve u samo 10 minuta. Napaja se putem mikro USB-a i može se zakačiti za bilo koju vrstu roštilja.

Demonstraciju ove naprave koja riga vatru poput zmaja možete pogledati u Time Lapse videu, a za nju ćete morati izdvojiti nešto malo više od 400 kuna u službenom web shopu BBQ Dragon.

3. BBQ Grill Light and Fan

rostilj-bbq-grill-light-and-fan

BBQ Grill Light and Fan je nastavak koji se postavlja na roštilj, a koji ga istovremeno osvjetljava i ventilira kako vam dim ne bi ušao u lice dok roštiljate u mraku.

Nastavak koristi 4 LED svijetla i dva ventilatora koja napaja 8 AA baterija.

Cijena ovog dodatka na Amazonu se kreće oko 550 kuna.

4. Caliber Thermashell Pro Grill

rostilj-caliber

Zbog svoje jedinstvene “sendvič” kontrukcije od keramike i nehrđajučeg čelika, ovaj roštilj odlično zadržava toplinu zbog čega smanjuje potrošnju ugljena za čak 40% posto.

Osim što meso možete ispeći na rešetki, ovaj roštilj ima i opciju pečenja na ražnju (pogodno za cijelo pile), dimljenja mesa te kuhanja u kotliću.

Cijena je astronomskih 12.500 kuna, a više informacija potražite na službenoj stranici Caliber Appliances.

5. Grillbot

rostlij-grillbot

Roštiljanje je vrsta kuhanja u kojoj uživamo u svakom koraku – od pripreme vatre do pečenja i na kraju, konzumiranja onoga što smo majstorski pripremili na žaru. Volimo sve, osim jedne stvari – čišćenja.

Srećom, neki istomišljenik je izmislio Grillbot, malog robota kojem je jedina namjena čišćenje rešetke vašeg roštilja. Opremljen je s tri metalne četke koje se rotiraju te čiste vaš roštilj.

Grillbot nas je neodoljivo podsjetio na Roombu, sličnog robota za čišćenje podova. Grillbot dolazi u raznim bojama, a za njega ćete morati izdvojiti oko 900 kuna na službenoj Grillbots stranici.

Vezani članci