Salata naših baka: Stari recept na novi način

2014

Sastojci

  • Za 4 osobe:
  • 200 g mortadele
  • 50 g kuhanog graha
  • 30 g luka
  • 1 žličica senfa
  • 30 ml ulja
  • 30 ml balzamičnog octa (Aceto balsamico)
  • 100 g svježe rajčice
  • 2 tvrdo kuhana jaja
  • sol, svježe mljeveni papar
17 Rujan 2014, Komentari: Comments Off on Salata naših baka: Stari recept na novi način

Osmišljena za posebnu prigodu, u ovu salatu je, osim mortadele, 'pomiješan' tradicionalni recept naših baka s trunkom modernog i kreativnog pristupa. Na vama je da provjerite rezultat.

Mesne salate su postale veoma popularne posljednjih nekoliko godina – što zbog proteinskih dijeta, što zbog brzine pripreme i praktičnosti. U ovoj salati ima pomalo od svega pa ju je odlično napraviti kad želite iskoristiti neke ostatke namirnica iz frižidera.

Recept za Salatu naših baka, baš kao i za Vrbovečku salatu,  osmislio je chef Branko Ognjenović posebno za kulinarsko-turističku manifestaciju ‘Kaj su jeli naši stari’ koja se svake godine krajem kolovoza održava u Vrbovcu.

salata-nasih-baka-detalj

Priprema:

Jaja skuhajte u posoljenoj vodi, ohladite i narežite na kolutove. Luk i rajčicu očistite pa narežite na kockice. Ako koristite cherry rajčice, dovoljno je da ih razrežete na četvrtine.

Mortadelu narežite na kockice veličine graha ili sitnije po želji.

Grah skuhajte ili možete koristiti konzervirani. Grah također možete zamijeniti slanutkom.

Povrće, jaja i mortadelu pomiješajte u zdjeli te začiniti solju i paprom prema želji, uljem, acetom balsamicom i žličicom senfa. Nježno promiješajte.

Salatu ohladite i poslužite kao samostalno jelo ili prilog.

Vezani članci