Šarena salata s mortadelom

2013

Sastojci

  • PIK Mortadela (300 g)
  • crveni radić (2 glavice)
  • matovilac (200 g)
  • kuhani kukuruz (1 konzerva)
  • rotkvica (1 svežanj)
  • mini rajčica (10 kom)
  • mrkva (2 kom)
  • Sjemenke suncokreta i buče
  • Sol
  • Maslinovo ulje
  • Balsamico ocat
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Šarena salata s mortadelom

Da bi šarena salata bila što svježija, hrskavija i ukusnija, kupljenu salatu i ostalo povrće do upotrebe odmah stavite u hladnjak.

Mortadelu narežite na tanke prutiće, a povrće očistite, operite i dobro ocijedite. Rotkvice narežite na kriške, rajčice prepolovite, a oguljenu mrkvu krupno naribajte.

Zdjelu obložite s nekoliko cijelih listova radića. Preostali radić usitnite i pomiješajte s matovilcem, kukuruzom, rajčicama, rotkvicama, mrkvom i mortadelom.

Sve sastojke salate prelijete preljevom kojeg ste umutili od maslinovog ulja i balsamico octa.

Po želji salatu možete posuti prženim sjemenkama suncokreta i buče, a u preljev možete dodati malo vrhnja i majoneze.

Vezani članci