Savica: Dobra kvartovska zalogajnica

2018
11 Siječanj 2018, Komentari: Komentari isključeni za Savica: Dobra kvartovska zalogajnica

Dnevna jela po pristojnim cijenama i mladi ambiciozni kuhari u kratkom su vremenu privukli brojne goste u zalogajnicu Savica Casual Urban Eatery.

Prije nešto više od pola godine otvorio se Savica Casual Urban Eatery i u njemu je odmah nastala gužva. Riječ je o modernoj zalogajnici smještenoj među novogradnjom na zagrebačkoj Savici.

Koncept od nekoliko zanimljivih dnevnih jela svakog dana po cijeni od oko 50 kuna te ambicija četvorice mladih kuhara koji su se zajednički upustili u ovaj posao, dobar su način za prikupljanje gostiju.

Dnevna jela u Savici odudaraju od tipičnih gableca. Ovdje možete pronaći boršč s teletinom i kiselim vrhnjem, buncek s kiselim zeljem i pireom od batata u azijskom temeljcu ili otkošteni pileći batak s raguom od leće i salsom od badema.

Subota à la carte

Mi smo za Savica Casual Urban Eatery odabrali jedan rani subotnji ručak. Subotom su, doduše, sva jela à la carte, ali uvijek postoji i poseban weekend lunch unutar kojeg za oko 100 kuna možete pojesti juhu, glavno jelo i desert.

Krenuli smo s idejom toplog predjela pa smo ručak otvorili rižotom s ramstekom. Rižoto ovdje pripada glavnim jelima, čemu odgovara i veća porcija koja nam je poslužena.

Komadići ramsteka uz rižu s kremom od Taleggio sira u ovom su tanjuru uspješno spojeni sa sušenim rajčicama i listićima Grana Padano sira koji su dali svoj umami obol jelu (72 kune).

savica-casual-urban-eatery-05

Rižoto s ramstekom s kremom od Taleggio sira

Potom smo odabrali glavno jelo iz weekend lunch ponude, roladu od teletine punjenu sušenim rajčicama i bademima koju su upotpunili pečeni krumpir i ukiseljena ljutika (84 kune).

Kontrasti između rajčice i ljutike nasuprot krumpirima, mesu te hrskavim i orašastim bademima stvorili su izvrsnu cjelinu. Posebno sočan bio je sok od pečenja u kojem su se svi ti okusi stopili.

savica-casual-urban-eatery-06

Rolada od teletine punjena sušenim rajčicama i bademima

Na kraju smo kušali rib-eye steak poslužen s prženim krumpirima i chimichurri umakom od češnjaka i peršina koji već tradicionalno odlično paše uz konkretnije komade mesa (116 kuna).

Iako smo naručili medium pečen steak, ovaj je bio više na rare strani. Nije nas to previše smetalo, ali nakon što su prethodna dva jela prštala dobro spojenim okusima, steakom smo bili najmanje impresionirani. No, nema mu se ništa za zamjeriti.

savica-casual-urban-eatery-07

Rib-eye steak s prženim krumpirima i chimichurri umakom od češnjaka i peršina

Savica je svakako još jedna pozitivna priča o naprednijem kvartovskom lokalu, kakvih se u Zagrebu otvara sve više. Rado ćemo se vratiti i isprobati ponudu tijekom radnog tjedna.

Naziv: Savica Casual Urban Eatery
Vrsta: zalogajnica
Adresa: Lastovska 38, Zagreb
Radno vrijeme: pon – pet od 11 do 23 sata, sub od 12 do 23 sata
Telefon: 01 2985 658

Sve fotografije © 2018 Volim meso (PIK Vrbovec)

Vezani članci