Sendvič sa salamom i patlidžanom

2013

Sastojci

  • nekoliko šnita tvrđeg tamnog kruha
  • srednje veliki patlidžan
  • mozzarella
  • rajčice
  • svježi bosiljak
  • trajna salama narezana na šnite
  • maslinovo ulje, češnjak, sol, papar
5 Kolovoz 2013, Komentari: Comments Off on Sendvič sa salamom i patlidžanom

Vruće je i ne mili vam se dugo kuhati, a rado biste da vaša obitelj jede ukusno i zdravo. Iskoristite ljetno obilje povrća i vaš omiljeni sendvič u par koraka pretvorite u pravu ljetnu gozbu.

Patlidžane narežite na ploške, posolite i ostavite kratko da otpuste tekućine. Lagano ocijedite između dva papirnata kuhinjska ubrusa, pa kratko prepecite na grill tavi ili grillu s obje strane.

sendvic_patlidzan

Za vrijeme dok se patlidžani peku, pomiješajte nasjeckane svježe listove bosiljka, sitno sjeckani češnjak, sol i papar s maslinovim uljem, pa time prelijte patlidžane nakon što ih skinete s grilla.

Mozzarelu i rajčice narežite na ploške.

patlidzan_sendvic

Šnite kruha premažite kistom umočenim u maslinovo ulje, stavite patlidžane, nekoliko šnita salame, a zatim mozzarellu i ploške rajčice. Poklopite drugom šnitom kruha premazanom maslinovim uljem i vratite na grill da se mozzarella otopi, a kruh dobije zlatnu koricu.

Sendvič poslužite uz svježu salatu od rajčica i bosiljka.

Vezani članci