Sastojci
- nekoliko šnita tvrđeg tamnog kruha
- srednje veliki patlidžan
- mozzarella
- rajčice
- svježi bosiljak
- trajna salama narezana na šnite
- maslinovo ulje, češnjak, sol, papar
Vruće je i ne mili vam se dugo kuhati, a rado biste da vaša obitelj jede ukusno i zdravo. Iskoristite ljetno obilje povrća i vaš omiljeni sendvič u par koraka pretvorite u pravu ljetnu gozbu.
Patlidžane narežite na ploške, posolite i ostavite kratko da otpuste tekućine. Lagano ocijedite između dva papirnata kuhinjska ubrusa, pa kratko prepecite na grill tavi ili grillu s obje strane.
Za vrijeme dok se patlidžani peku, pomiješajte nasjeckane svježe listove bosiljka, sitno sjeckani češnjak, sol i papar s maslinovim uljem, pa time prelijte patlidžane nakon što ih skinete s grilla.
Mozzarelu i rajčice narežite na ploške.
Šnite kruha premažite kistom umočenim u maslinovo ulje, stavite patlidžane, nekoliko šnita salame, a zatim mozzarellu i ploške rajčice. Poklopite drugom šnitom kruha premazanom maslinovim uljem i vratite na grill da se mozzarella otopi, a kruh dobije zlatnu koricu.
Sendvič poslužite uz svježu salatu od rajčica i bosiljka.