Sendviči za veliki školski odmor

2013
27 Siječanj 2013, Komentari: 4

Još jedno zgužvano i užurbano jutro, u kojem vas juniori žicaju 'nekaj sitno' za pecivo u pekari. Nagovoriti ih da ponesu sendvič koji ste pripremili, često je vrlo zahtjevna, ali ne i nemoguća misija.

Vole li mini pizzu iz pekare, od koje se vama diže kosa na glavi, pokušajte postići kompromis i napraviti sendvič pizzu. Ako pritom umjesto gotovog, upotrijebite umak od rajčice koji ste sami napravili, uz svježu mozzarelu i šnitu ili dvije kvalitetne šunke, osigurali ste svojem podmlatku ukusnu domaću užinu.

sendvic_pizza

Sendvič pizza s domaćim umakom od rajčica, šunkom i mortadelom.

Povrće je većini nerijetko nepoželjna namirnica u sendvičima, ali u društvu dobre salame prolazi. Naribana mrkva, paprika narezana na tanke rezance i listići salate, odlično se slažu sa svim trajnim salamama.

Ako ih pritom još uspijete uvjeriti kako su najnovija istraživanja pokazala da je česta konzumacija hrane u barem 5 boja, pa tako i šarenih povrtnih sendviča usko povezana sa visinom ocjene iz recimo matematike i kemije, iako će vas u početku gledati sumnjičavo, kad stvari zaguste, ništa neće prepuštati slučaju niti prebirati po sendviču.

povrtni_sendvic

Postoji li veza između konzumiranja povrća u sendviču i dobre ocjene iz matematike?

Klasičarima sendvič s namazom od svježeg kravljeg sira i šunka, pojačajte svježom salatom i rajčicom, a male gurmane počastite mortadelom i namazom od maslaca, kojem ste dodali različite sjemenke ili klice.

sendvic

Sendviči za male klasičare i gurmane sadrže ukusne namaze.

Salame povremeno slobodno zamijenite svježe kuhanim hrenovkama, koje ste omotali sirom i dodali salate po ukusu.

Sendviči vole društvo pokoje voćke, jogurta ili prirodnog soka. Osigurajte da je sve dobro zamotano i da izdrži do trenutka konzumacije, a djevojčice će svaki obrok slađe pojesti, ako ga zapakirate u vesele torbe za užinu.

sendvic_djeca

‘Poruka u sendviču’, za one znatiželjne koji zaviruju između peciva.

Kad vam se zalomi mirnije jutro, iskoristite trenutak i iznenadite ih. Posebno one najmlađe, koji često imaju običaj provjeravati sadržaj sendviča prije nego što u njega zagrizu.

Otkriju li u svom sendviču majčin osmijeh ili poruku ljubavi, pojest će ga s posebnim tekom.

Vezani članci