2013

Sastojci

  • 8 - 10 manjih hrenovki
  • 120g brašna
  • 160g palente
  • 120g maslaca
  • 100g šećera
  • 240ml mlaćenice
  • 2 jaja
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
8 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Slani muffini s hrenovkama

Slani muffini ni po čemu ne zaostaju za svojom slatkom varijantom, dapače, Slasno su predjelo ili doručak koji se jede 'u hodu'. Sigurno će se svidjeti vašim klincima, a i muškoj publici ako ih servirate netom prije kakve napete utakmice.

Priprema:

Zagrijte pećnicu za 180 stupnjeva.

Otopite maslac i pjenasto ga zamješajte sa šećerom. Dodajte jaja, a potom mlaćenicu. Mlaćenicu možete nabaviti u svim većim supermarketima no u nedostatku istog, zamijenite je jogurtom s niskim udjelom masnoće.

U drugoj posudi zamiješajte suhe sastojke: prašak za pecivo, palentu, brašno i sol. Suhe sastojke potom postupno dodajte u mokre sastojke neprestano miješajući. Postupak je isti kao i kad radite slatke muffine.

Hrenovke narežite na ploške tako da liče na male dukate.

U kalupe za muffine ulijte žlicu smjese, posložite par ploški hrenovki pa opet žlicu smjese i par hrenovki na vrh svakog muffina.

Muffine pecite do 15 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatno – žutu boju. Izvadite ih iz pećnice i pustite da odstoje oko 5 minuta prije serviranja. Poslužite ih uz umak po želji.

Vezani članci