Fort Apache: Kakvi su steakovi?

2013
18 Siječanj 2013, Komentari: 1

Fort Apache steak house posebno je mjesto posvećeno steakovima. Jedno vrijeme je bio zatvoren, no promjena vlasnika i ponovni početak rada ove jeseni razveselio je mnoge domaće kauboje.

U Fort Apacheu bili smo još tamo 2006. godine i ostali oduševljeni hranom. T-bone steak debeo 4 cm, savršeno ispečen prema željama, bio je mekan kao putar i tako lako pamtljiv. Kada se restoran zatvorio, bili smo jednako tužni kao što smo jučer s radošću išli natrag – Fort Apache steak house iznova je otvoren!

Četvero mesnih specijalaca uputilo se u nedjelju na kasni mesni ručak u Strmec Samoborski. (pripazite na radno vrijeme, jer nedjeljom rade samo do 18 sati!). Gužve nije bilo, što znači da se glas o ponovnom otvorenju još nije proširio. Sjećamo se da smo prije par godina morali raditi rezervaciju za mjesta, a sada je tek jedna trećina restorana bila popunjena.

Kako smo došli tek sat vremena pred zatvaranje, morali smo se relativno brzo odlučiti za hranu. Prvo smo naručili predjelo The Roundup (kombinacija pečenih krupimirića, mozzarella štapića, pilećih krilca i kolutova luka) za četvero. Sve je na tanjuru bilo fino, no imamo dvije manje zamjerke: pilećih krilaca bilo je najmanje u odnosu na drugo i mogli su biti malo sočniji i malo ljući. Osim toga, kolutovi od luka (tzv. onion rings) nisu bili dovoljno hrskavi. No pojeli smo sve!

fort-apache-predjelo

Stigla su i glavna jela: T-Bone od 650 grama (blue rare), Baby beef steak Prisoner od 200g teletine (medium rare), Apache „Chief“ od 250 grama zlatnog reza goveđeg odreska (medium) i jedno jelo „na žlicu“ – chilli con carne.

fort-apache-menu

T- Bone je oduševio količinom, ali i načinom pripreme. Naručili smo blue rare, blue rare smo i dobili. Za razliku od ostalih restorana gdje treba više puta objašnjavati da želimo nepečeno, sirovo, krvavo, meso. Srećom pa smo naručili „samo“ onaj od 650 grama, a za hrabre postoji verzija i od 1400 grama, tzv. Pow-wow. Stvarno je wow ako to netko sam uspije pojesti. Ova najmanja verzija je 129 kuna, dok će vas Pow-Wow koštati finih 219 kuna.

Apache „Chief“ steak naručen je medium, kakav je i stigao i doslovno se topio u ustima, dok je Baby beef steak zbog tankog reza (odrezak telećeg šola) stigao prilično prepečen. Naručen je medium rare, dobili smo gotovo well done steak (ili dobro pečen odrezak, za one koji žele da se izražavamo isključivo na hrvatskom jeziku). Zanimljivost je bio prilog kojeg smo naručili uz baby beef, a to su „sculpsi“, odnosno pečene korice krumpira! Vrlo zanimljiv hrskavi dodatak uz steak, no ništa senzacionalno od okusa.

Jelo na žlicu je bilo sjajno. Chili con carne košta svega 27 kuna, a dolazi s tortiljama od sira i zaista je vrlo ukusno jelo. Bio je točno onakav kakav treba biti: dovoljno pikantan, s puno mesa i okusa. Tortilje koje dolaze s njim su možda najbolji dio svega, ručno rađene, posipane ribanim sirom i zapečene.

fort-apache-dekor

Sve u svemu, vesela četvorka zadovoljna je ponovnom posjetom Fort Apachu, a sljedeći put stižemo s klincima za koje je osigurana i zasebna dječja igraonica.

Javite nam se u komentarima ako ste bili na ovom mjestu i recite što ste jeli te kako vam je bilo. Što više iskustava, to bolje. :)

 

Vezani članci