Što dobro pojesti u 50 A Burger & Champagne Baru

2018
9 Siječanj 2018, Komentari: Komentari isključeni za Što dobro pojesti u 50 A Burger & Champagne Baru

Sinergija burgera, japanskog ramena, hrvatskog deserta i puno mjehurića stvorila je zanimljivo street-food odredište.

50 A Burger & Champagne Bar započeo je s radom u proljeće prošle godine u Staroj Vlaškoj. Mikro lokal koji u unutrašnjem prostoru ima tek desetak stolaca (za ljepšeg vremena više mjesta ima na terasi), jedan pult i jedan šank prilično je nabrijano gradsko mjesto.

Nabrijano u smislu glasne muzike koja prati novi zagrebački trend gastro clubbinga, neformalne atmosfere i opuštenog, ali vrlo uslužnog i kompetentnog pristupa osoblja.

50-a-burger-champagne-bar-01

Ako smo ikada i pomislili da je riječ o tek još jednom burgeraju, razuvjerili su nas. Istina, već u startu su imali lagani pomak sugerirajući burgere i šampanjce kao dobitnu kombinaciju, no svojom novoostvarenom suradnjom s restoranom Time koja je na jelovnik donijela japanski ramen, obogatili su gradsku street-food ponudu.

Ramen – stvoren za uživanje u neurednom srkanju

Ramen, stoga, nipošto nismo smjeli propustiti. Na jelovniku su dvije verzije ove japanske juhe, svinjska i pileća, i obje koštaju 76 kn. U azijskom, ali i zapadnjačkom svijetu, ramen je iznimno popularan, no, u Hrvatskoj ga možemo pronaći na rijetkim lokacijama.

Vruća zdjelica juhe s domaćim noodlesima, svinjetinom, povrćem, kuhanim jajem, mariniranim shiitake gljivama i uljem s češnjakom jedan je od boljih brzih ručkova koje smo isprobali u ovakvom konceptu lokala. Blago pikantno, odlično balansirano, toplo i s dušom te nevjerojatno obilno kada je o količini riječ.

50-a-burger-champagne-bar-06

Ako niste baš sigurni kako najpametnije koordinirati priloženi pribor te kako uopće pristupiti ramenu, priupitajte u lokalu. Rado će vam objasniti, a vi se samo opustite i zaboravite na manire – srkanje ramena je upravo to – pomalo neuredno srkanje.

Uživanje u burgerima s twistom

Željeli smo se još malo zadržati u azijskom tonu pa smo između pet burgera isprobali onaj naziva Seoul (78 kn). Sve burgere, pa tako i ovaj, poslužuju pečene na medium. Juneće mljeveno meso azijskim je učinio kimchi (istočnjačko fermentirano povrće s “kickom” ljutine) koji je odlično pasao uz majonezu sa sezamom.

Dopao nam se i Reuben sendvič (67 kn) kojeg obilježava tanko narezana pečena junetina između dvije šnite tostiranog raženog kruha te u društvu s kiselim kupusom, senfom i emmentaler sirom. Uz njega dobit ćete i domaću juhu od rajčica, što čini zgodan brzi dnevni obrok.

Za šampanjske mjehuriće ovaj put nismo bili raspoloženi, no, ako ste vi bolje volje od nas, svakako provjerite listu šampanjaca (svi se poslužuju i na čaše) i koktela kojima je baza prosecco, dok se The Garden Brewery pobrinuo za točena piva.

U ponudi je i jedan desert – velika Apple Pie fritula koja je pokorila posljednji zagrebački Advent, a također je rezultat suradnje 50 A Burger & Champagne Bara s restoranom Time.

Naziv: 50 A Burger & Champagne Bar
Vrsta: Burger bar
Adresa: Vlaška ulica 17, Zagreb
Radno vrijeme: pon – čet od 10 do 23 sata, pet od 10 do 24 sata, sub od 12 do 24 sata, ned od 12 do 21 sat
Telefon: 091/602 2541
Ponuda: burgeri, ramen, sendviči, salate

Vezani članci