Što pojesti na zagrebačkom Food Film Festivalu

2016
15 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za Što pojesti na zagrebačkom Food Film Festivalu

Volimo filmove. Volimo hranu. U ulozi jako gladnih ljudi, prošetali smo zagrebačkim Zrinjevcem i provjerili gastro ponudu ovogodišnjeg Food Film Festivala.

Binimoto sushi: Pork belly buns

Pork belly buns su jedno od najpoznatijih jela azijske kuhinje. Naziv ovog jela čeka hrvatski prijevod, a radi se o sporo pečenoj svinjskoj potrbušini u kiselo-slatkom umaku.

Svinjetina se reže i poslužuje u specifičnom pecivu koje se ne peče već kuha na pari. Taj postupak pripreme čini peciva jako mekanim. U bunse se još dodaje nasjeckani mladi luk te često kupus ili čili papričice.

food-film-festival-zagreb-buns

Bunsi nisu novost u Zagrebu. Naime, petkom ih pripremaju u Umamiju u Skalinskoj, a mi smo bunse kušali u Binimoto Sushi kućici. Nude ih u dvije verzije – s pohanom piletinom i svinjskom potrbušinom koja je bila naš izbor.

Meso je bilo jako sočno i mekano, a umak veoma ukusan. Očekivali smo možda malo bogatija i deblja peciva, ali nismo ostali razočarani okusom.

Za jedan “sendvič” smo izdvojili 17 kuna. S obzirom na veličinu, funkcioniraju kao predjelo ili manji zalogaj koji ćete pojesti s nogu.

Kitchen&Grill Plac: Placburger

Od naše zadnje posjete, Kitchen&Grill Plac je obogatio svoju ponudu tako da smo na Zrinjevcu mogli birati između ćevapčića, nekoliko vrsta hamburgera te pržene krumpiriće s ružmarinom.

Bez puno razmišljanja, odlučili smo probati “mračni” Plac burger.

food-film-festival-zagreb-placburger

Veliko crno hambi pecivo krije juneću pljeskavicu, sir te cole slaw koji se sastoji od ljubičastog kupusa, komorača, mrkve i sjemenki te radič i rikulu.

Hamburger je bio velik i veoma sočan, dobro izbalansiranih okusa, a za njega smo izdvojili 32 kune.

Pod zidom: Mojo pork cubano

Bistro&Wine bar Pod zidom na Food Film Festivalu nudi tri vrste sendviča – Pod zidom Cheeseburger, Pulled duck i Mojo pork cubano. Preskočili smo “patku”, zaobišli cheeseburger i oduševljeno naručili kubanski sendvič.

food-film-festival-zagreb-cubano

Kubanski sendvič je postao planetarno popularan nakon filma Chef (Glavni kuhar) iz 2014. godine u kojem nam se maglio vid zbog Sofije Vergare i ovog bogatog sendviča.

Mojo pork cubano sastoji se od šnita pečene svinjske lopatice, kuhane šunke, ementaler sira, kiselih krastavaca i senfa. Sendvič se priprema u bagetu koji se tostira i reže na pola. Ovaj sendvič je veoma konkretan i zasitan, a za njega je potrebno izdvojiti 38 kuna.

The Hole in One GastroPub: BBQ spare ribs i Pulled pork sendvič

Obilaskom kućica na Zrinjevcu zaustavio nas je pogled na svinjska rebrica koja su se pripremala na roštilju što smo shvatili kao poziv koji se ne odbija. Rebrica su bila savršeno mekana i mesnata, s lakoćom su se odvajala od kosti. Nisu bila pregorena niti preslatka već lagano pikantna.

Ugodno iznenađenje je bio prilog. Naime, umjesto standardnih prženih krumpirića, uz rebrica ćete dobiti jako finu krumpir salatu. Porcija rebrica i krumpir salate koštaju 35 kuna.

food-film-festival-zagreb-rebrica

Osim rebrica, morali smo probati i sendvič s trganom svinjetinom koji u Hole in One košta 32 kune. Sendvič je korektan, dobro usklađenih okusa i omjera salate i svinjetine.

food-film-festival-zagreb-pulled-pork

Općenito smo zamijetili pojačanu ponudu “trganih” ili “vučenih” sendviča – od Pulled duck verzije Pod zidom do tacosa punjenih sporo pečenom svinjetinom u kućici Bistro 75.

Prošetajte Zrinjevcem i utažite glad za finom hranom i – filmovima.

Vezani članci