Prvi Street Food Festival u Zagrebu

2013
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Prvi Street Food Festival u Zagrebu

Festival se održava 07. rujna od 11 do 18 sati, u prolazu koji spaja Varšavsku 16a i Ilicu 33 (između kazališta Kerempuh i OŠ Josipa Jurja Strossmayera). Cijena ulaznice je 60kn, a uključuje neograničenu konzumaciju hrane.

Projekt ‘Street Food Festival Zagreb’ osmišljen je po uzoru na Street Food Festivale koji se, sad već duži niz godina, uspješno provode u svjetskim metropolama poput New Yorka, San Francisca i Pariza.

Idejni začetnici i osnivači prvog takvog festivala u Hrvatskoj su vlasnica PR agencija ‘Klinka’ Lana Klingor Mihić i Matija Nikolić, kuhar, finalist gastro showa Masterchef i vlasnik gastro kutka ‘Wok to go by Matija’. Festival se organizira pod pokroviteljstvom grada Zagreba.

Street food su takozvani ‘ready-to-eat’, odnosno ‘spremni-za-jesti’ obroci, tj. hrana i piće koji se prodaju na ulici ili drugim javnim mjestima, poput tržnica i sajmova. Cijena takve hrane u pravilu je prihvatljivija i dostupačnija većem broju ljudi.

Na predstojećem Street Food festivalu u Zagrebu pripremat će se američka, kineska, grčka, meksička, talijanska i, naravno, hrvatska hrana. Svaki na svoj način, vrhunski domaći gastronomski stručnjaci će predstaviti svoju viziju internacionalne kuhinje.

Svi posjetitelji će po cijeni od 60 kuna, koliko košta ulaznica, moći jesti koliko vam srce poželi.

Kuhari čiji ćete specijalitete imati priliku probati su, redom:

  • Matija Nikolić iz ‘Wok to go’ restorana
  • Tomislav Škunca, prvi hrvatski stilist hrane
  • Vedran Beg, poznat po pripremi tortilja
  • Duo ‘Oldtimer’ koji će vam pripremati domaće kobasice
  • Osoblje restorana ‘Wok to go by Matija’

Ukupno osam kuhara na šest gastro-punktova pripremat će hranu za posjetitelje. Okupljene će zabavljati ulični svirači, bit će u prodaji piva, a glavna ideja iza ovog festivala jest jednako dobra hrana koliko i zabava!

Vezani članci