Sushi burgeri: Kad izgled pojede okus!

2016
15 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za Sushi burgeri: Kad izgled pojede okus!

Ono što nazivamo hamburgerom, slasno bi mirisalo i pod drugim imenom. Ipak, ako nešto nazovete burgerom, ne znači nužno da time jelo postaje ukusnije. Uzmimo za primjer sushi burgere.

Najnoviji viralni gastro trend spaja naizgled nespojivo (možda je tako i trebalo ostati) – izgled i formu hamburgera sa sastojcima tipičnim za sushi.

Odavno je sushi prerastao titulu luksuzne hrane i postao svima dostupno jelo. Samim time, bilo je pitanje vremena kada će se ovako nešto dogoditi. Kušati ili ne, pitanje je sad.

U sushi burgerima, riža glumi pecivo, a inače sočnu juneću pljeskavicu zamijenila je pohana piletina, riba, avokado i umaci.

Carmen Martinez, španjolska gastro blogerica, napravila je sushi burger od katsu piletine, riže, curry umaka i morske trave.

Poljski restoran Soul Food, odlučio se na kombinaciju juneće pljeskavice i ananasa, ubačenu između dva diska od riže.

Neki restorani rižu ostavljaju sirovu, samo formiranu kao pecivo, dok neki preferiraju prženje kako bi ovakav burger bilo lakše jesti. No, čini se da to ipak nije tako.

Sushi treba jesti u jednom zalogaju, kako se ne bi raspao i izgubio pravi okus, no kod sushi burgera to je nemoguće. Većina ljudi koja je probala slaže se – nespretan je za konzumaciju!


Izgleda odlično, slažemo se, rođen je za Instagram. Ali, kada poželite uživati u ukusnom obroku, a dobijete rižu koja se lijepi po prstima te najukusnije dijelove koji padaju po stolu – priča završava.

Neke stvari ipak je bolje ostaviti u izvornom obliku.

Naslovna fotografija: @condospalillos i @sobeatufflyraw

Vezani članci