Svinjska rebarca sa chilijem i medom

2013

Sastojci

  • 1 kg svinjskih rebaraca
  • sol, papar
  • 4 režnja bijelog luka
  • 1 limun
  • 1 dl kečapa
  • 2 žlice meda
  • 1 dl ulja
  • 1 chili papričica
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Svinjska rebarca sa chilijem i medom

Svinjska rebarca su poseban specijalitet za mnoge gurmane. Postoji nemali broj recepata, naša današnja preporuka su sa chilijem i medom.

svinjska-rebarca-s-medom-chillijem

Priprema:

Svinjska rebarca posolite i popaprite. Prepilite kosti i stavite ih u pekač tako da kosti budu s donje strane. Bijeli luk i chili papričicu narežite na listiće pa pospite po mesu. Med i kečap dobro promiješajte pa premažite gornju stranu mesa.

Prelijteuljem i stavite peći. Pecite rebra u zagrijanoj pećnici oko sat i pol, tj. ovisno o debljini i veličini rebaraca, na temperaturi 180-190 stupnjeva.

Chili papričica možete prema želji staviti i više, a rebarca se mogu servirati i hladna.

Vezani članci