Svinjski kotleti u slatkom kupusu s rajčicom

2013

Sastojci

  • 60dkg kotleta od svinjskih leđa
  • 60dkg svježeg kupusa
  • 0.5dl koncentrata rajčice
  • 0.8dl ulja
  • 20dkg šećera
  • 10dkg crvenog luka
  • sol, papar
5 Srpanj 2013, Komentari: Comments Off on Svinjski kotleti u slatkom kupusu s rajčicom

Svinjske kotlete sigurno ćete zimi rado pripremiti i kombinirati s kupusom 'na crveno'. Kupus uživa veliki ugled zbog visokog udjela vitamina C stoga se preporuča konzumirati u hladnije dane.

Svinjske kotlete od leđa poravnamo, začinimo i pustimo da malo odstoje.

Kupus narežemo na rezance i malo posolimo. U posudu stavimo malo ulja i dodamo šećer. Kad se šećer karamelizira, dodamo sitno sjeckani luk. Kad luk uvene dodamo narezani kupus, malo podlijemo vodom i pustimo da se lagano pirja. Dodamo rajčicu pire, lagano popržimo, podlijemo i pirjamo dok ne omekša. Dotjeramo okus.

Svinjske kotlete naglo popržimo na grillu ili tavi.

Kupus stavimo na tanjur u obliku malog stožca, a koso položimo pečene kotlete. Ukrasimo peršinom i grubo mljevenim paprom.

Vezani članci