Svinjski medaljoni u kremastom umaku od gljiva

2013

Sastojci

  • 60 dkg svinjskih medaljona (but)
  • 1 žličica maslinova ulja
  • 20 g maslaca
  • 150 g šampinjona
  • 2 režnja češnjaka
  • 125 ml bijelog vina ili pilećeg temeljca
  • 1 žličica senfa
  • 80 ml vrhnja za kuhanje
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Svinjski medaljoni u kremastom umaku od gljiva

Mekani svinjski medaljoni savršeno se slažu s kremastim umakom od gljiva. Ne propustite u jesen potražiti vrganje ili lisičarke, a u nedostatku istih poslužit će i dobri 'stari' šampinjoni.

Zagrijte tavu, dodajte maslinovo ulje i pecite svinjske medaljone 3 minute sa svake strane dok ne dobiju smeđu boju. Izvadite medaljone iz tave, pokrijte ih da ostanu topli. Medaljone nije potrebno soliti prije pečenja jer sol iz mesa ‘izvlači’ njegovu sočnost.

Na istoj tavi istopite maslac. Dodajte isjeckane gljive te pecite na jakoj vatri dok lagano ne posmeđe. Dodajte protisnuti češnjak i kuhajte miješajući. Dolijte vino ili pileći temeljac, senf i 60ml vrhnja. Pustite da umak od gljiva zavrije te kuhajte otklopljeno oko 3 minute dok se tekućina ne reducira na trećinu.

Vratite medaljone (zajedno sa sokovima koje je meso otpustilo) u tavu te ostatak vrhnja. Kuhajte dok ne zavrije te začinite solju i paprom.

 

Vezani članci