Svinjski odresci 'na naglo' u umaku od kapara

2014

Sastojci

  • 4 svinjska odreska
  • 50 g brašna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar
  • 30 g maslaca
  • sok od jednog limuna
  • 2 žlice kapara
  • 250 ml povrtnog temeljca
24 Siječanj 2014, Komentari: Komentari isključeni za Svinjski odresci ‘na naglo’ u umaku od kapara

Kapare su često onaj "tajni" sastojak ukusnog jela. U ovom receptu za svinjske odreske imaju upravo tu funkciju - izmamiti oduševljenje!

Priprema:

Odreske posušite papirnatim ubrusom i začinite solju i paprom. Uvaljajte ih u brašno pa kratko popržite na maslinovom ulju s obje strane. Prebacite ih na tanjur i poklopite da ostanu topli.

U tavu u kojoj se peklo meso dodajte maslac i ostatak brašna, pa ga pržite na laganoj vatri 2-3 minute uz miješanje. Ulijte temeljac i ostavite da kuha do željene gustoće.

Dodajte limunov sok i kapare, promiješajte te kratko prokuhajte da se sastojci prožmu.

Odreske poslužite prelivene umakom, sa kuhanim krumpirom kao prilogom.

Katja Santro

Vezani članci