Svinjski odresci u pivu s prepečenim rezancima

2013

Sastojci

  • PIK svinjski odrezak od buta 0,80 kg
  • Široki rezanci 0,40 kg
  • Crna piva 0,40 l
  • Sol, papar
  • Kukuruzno brašno 0,05 kg
  • Ulje 0,05 l
  • Maslac 0,10 kg
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Svinjski odresci u pivu s prepečenim rezancima

Zašto za promjenu ne bih napravili prepečene rezance u crnom pivu? Idealno jelo za sve sladokusce.

Stavite kuhati rezance u kipuću slanu vodu. Dok se rezanci kuhaju, stavite peći odreske na vruću tavu sa svake, strane po tri minute najviše. Kad krenu sokovi iz odreska, zalijte ih crnim pivom i pustite neka kuha lagano.

Kuhane rezance ocijedite i naglo prepecite na ulju, pospite ih malo kukuruznim brašnom i par puta okrenite na vrućoj tavici. Napravite gnijezdo od rezanaca i složite na tanjur.

Na tavu gdje se kuhaju odresci dodajte tanko narezani hladni maslac i lagano miješajte, posložite odreske uz rezance i prelijte umakom.

Vezani članci