Svinjski odrezak punjen kulenom i feta sirom

2013

Sastojci

  • 4 svinjska odreska (cca 80dkg)
  • 10dkg feta sira
  • 10dkg baranjskog kulena
  • sol, papar
  • 50ml vrhnja za kuhanje
  • tikvica
  • paprika
  • 10dkg šampinjona
  • 4 krumpira
  • vezica peršinovog lista
  • 50ml ulja
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Svinjski odrezak punjen kulenom i feta sirom

Svinjski odrezak izdubimo tako da napravimo džep. Kulen narežemo na male kocke, kao i feta sir. Peršin nakošemo. U posudu stavimo kulen, sir, peršin i sve skupa pomiješamo uz dodatak vrhnja za kuhanje da dobijemo jednoličnu smjesu.

Smjesom punimo odrezak, tj. džep koji smo napravili. Povežemo čačkalicom.

Povrće narežemo na kockice. U tavi na masnoći stavimo pržiti odrezak tako da sa jedne i druge strane da dobije zlatnožutu boju. Pred kraj dodajemo povrće i sve zajedno još pržimo.

Krumpir ogulimo, narežemo na četvrtine i pržimo u dubokom ulju. Serviramo tako da na tanjur posložimo krumpir, prženo povrće, a gore posložimo odrezak prerezan na pola, da se vidi punjenje.

Vezani članci